Menczer Tamás: Több tiszteletet várunk a Magyarországot alaptalanul kritizáló és álhíreket terjesztő horvát politikusoktól!

MENCZER Tamás
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megítéléséért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!
Több tiszteletet várunk el azoktól a horvát politikusoktól, akik az elmúlt napokban alaptalanul kritizálták Magyarországot és álhíreket terjesztettek Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatban - írta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára közösségi oldalán kedden.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár bejegyzésében azt írta, hogy a horvát gazdaság sikerében jelentős a magyar hozzájárulás. Ezt alátámasztandó felidézte: 2019-ben 644 ezer magyar turista 3,2 millió vendégéjszakát töltött Horvátországban, a Mol

és a Magyar Villamos Művek (MVM) 6,75 milliárd köbméter gázt fog vásárolni a Krk szigetén lévő LNG-terminálból.

- írta Menczer Tamás.

Az államtitkár megjegyezte azt is, hogy ez a magatartás

Az ügy előzménye, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a sátoraljaújhelyi trianoni megemlékezésről egy olyan videót tett közzé Facebook-profilján, amelyen a frissen felavatott emlékmű táblája látható, rajta a

felirattal. A horvát sajtó a mondatot "magyar tengernek" fordította és provokációnak nevezte. A horvát külügyminisztérium közölte: magyarázatot kérnek a zágrábi magyar nagykövetségtől az emléktáblára.