A balástyai rém áldozatának apja megkereste a meggyilkolt Csenge anyját

Csenge édesanyja összeomlott a bíróságon, miután elengedték B. Rolandot
Vágólapra másolva!
A négy nőt meggyilkoló balástyai rém első áldozatának, az óvónő Juditnak édesapja levélben kereste meg a Borsodnádasdon meggyilkolt 17 éves Csenge édesanyját, hogy megpróbáljon segíteni neki. A Szegeden élő Almásy István 31 éve vesztette el lányát. Úgy érzi, a borzalmat, amin ilyenkor keresztülmegy egy szülő, senki más nem értheti meg, csak a sorstársak.
Vágólapra másolva!

"Pontosan tudom, mit érez Csenge anyukája, Róza.

mondta a Blikknek Almásy István, a balástyai rém egyik áldozatának apja.

"Remélem, hogy annyiban Róza támasza lehetek, hogy én már hosszú utat tettem meg a gyászfolyamatban, és tudom, a különböző szakaszok hogyan követik egymást.

A gyerekem halála után ültettem a kertbe egy citromfát, és amióta hallottam a borsodnádasdi szörnyűségről, a tövében van már szegény kislány képe is. A lányom mellett Csengét is gyászolom" – mondta a férfi.

Juditnak azért kellett meghalnia, mert elhitte a gyilkosának, hogy segít neki benzint tölteni az autójába.

Az óvónőnek kifogyott a benzin az autójából, és pont ott járt Szabó, aki felajánlotta a segítségét. Kicsalta romos tanyájára a nőt, majd végzett vele.

Ugyanígy tett még legalább három nővel, bár a helybeliek szerint több áldozata is lehetett. A tényleges életfogytiglanira ítélt férfi a börtönben felakasztotta magát.

"Bevallom, nagyon meghatott a levél, sokat sírtam, amikor elolvastam. Jólesik, hogy próbál segíteni nekem, a Csengéről készített képe pedig gyönyörű.

– mondta Csenge édesanyja a Blikknek.

Csenge édesanyja összeomlott a bíróságon, miután megtudta, lánya yilkossa mindössze négy évet kapott Forrás: Blikk/Grnák László

A 17 éves Csengét gyilkosa eszméletlen állapotban egy vízaknába dobta. A lány halálát fulladás okozta. Gyilkosa első fokon mindössze négy évet kapott.