A Facebook letiltotta Böjte Csaba Trianon-miséjét, de az Antifa erőszakra buzdító üzenetét engedi

Vágólapra másolva!
Hétfőn a Facebook letiltotta Böjte Csaba atya oldaláról a Trianonra emlékező szentmiséjének a felvételét, valamint a nyugalomra intő gondolatait is, amelyekkel az Egyesült Államokban zajló erőszak ellen kívánt felszólalni - közölte Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a közösségi médiában közzétett posztjában.
Vágólapra másolva!

„Eközben a világ antifa-szervezetei erőszakra buzdítanak, és a tüntetések mellett a gyújtogatást, a fosztogatást és a rongálást népszerűsítik" - tette hozzá Hollik, kiemelve: így tett a magyarországi Antifa-mozgalom is saját Facebook-oldalán.

„Kíváncsi voltam, hogy a jelentésem nyomán mit lép a Facebook. Nagyon gyorsan meg is kaptam az ítéletet: semmit. A magyarországi Antifa Facebook-bejegyzése, amelyben konkrétan erőszakra való felbujtás szerepel, a Facebook szerint rendben van" - tudatta Hollik, aki megismételte: Böjte Csaba testvér Trianonra emlékező szentmiséje és erőszak elleni gondolatai sértik az oldal közösségi elveit, viszont az Antifa erőszakra való felbujtása nem.

„Na így néz ki a liberális szólásszabadság" - vonta le a következtetést Hollik.