Két nő az ország egész területén becsapott és kirabolt idős embereket. Valamilyen ürüggyel bekéredzkedtek hozzájuk, majd az egyikük eltette a talált pénzt és értékeket. A társuk volt két férfi is, akik sofőrként segítették őket.

A két nő több asszonyt is kirabolt 2018 decembere és 2019 áprilisa között. Különböző indokokkal csengettek be hozzájuk, volt, hogy csak papírt és tollat akartak kérni, máskor ételszállítónak adták ki magukat, vagy azt hazudták, hogy papírt gyűjtenek rászoruló gyerekeknek.

Előfordult, hogy a lakásban nem találtak semmit, de összességében így is 24 millió forintot és több aranyékszert zsákmányoltak.

A nők sehova sem mentek egyedül, két férfi volt a társuk, akik felváltva fuvarozták őket. Az autót az egyik férfi apja szerezte nekik.

Tavaly januárban egy békéscsabai asszony ruhásszekrényéből vittek el több mint 1 millió forintot. Ezek után sikerült azonosítani a rendőröknek a tetteseket, majd 2019 május 2-án Budapesten elfogták a két nőt és a társaikat is.

A négytagú bandát bűnszövetségben elkövetett kifosztással gyanúsítják. Az egyik nőt és férfit letartóztatták. Az egyik férfi apja ellen is eljárás indult. A rendőrség a befejezte a nyomozást, az ügy iratait elküldte az ügyészségre.