Pontosan ugyanazokat a hazugságokat mondta el Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője egy április 27-i parlamenti felszólalásában, mint amit az MSZP azóta már eltávolított csaló videóján szereplő álmentős hangoztatott. Mindezek alapján jól láthatóan: jól felépített álhírgyártással van dolgunk.

Németh Athina önkéntes mentőápoló a napokban számolt be arról, hogy az általa ápolt 10 hazaküldött betegből 9 meghalt  - mondta Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában még április 27-én.  Az egyiküknek friss és nyílt hasi sebe volt, elbocsátották a kórházból. Többen rákos betegek voltak, akiknek nem jutott otthon sem gyógyszer, sem infúzió, sem fájdalomcsillapító - tette hozzá Szabó. 

A Párbeszéd frakcióvezetője tehát másfél hónappal ezelőtt tudott azokról a hazugságokról, amikről az álmentős beszélt az MSZP legújabb videóbotrányában. A Párbeszéd frakcióvezetőjének az akkori felszólalása is alátámasztja azt, hogy

a szocialisták és a baloldal egy jól felépített kampánnyal próbáltak egy álhírt terjeszteni.  

Mint arról korábban beszámoltunk, Szalay Tamás Lajos,  a szocialista Ujhelyi István asszisztense és sajtósa készítette el az MSZP csalásvideóját, amelyben Németh Athina magát mentősnek kiadva beszél különféle kitalált esetekről.