Hatástalanították a ferencvárosi világháborús bombát

Budapest, 2020. június 11. Második világháborús, 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba a fővárosban, a IX. kerületi Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen 2020. június 11-én. Az előző nap talált robbanótest a helyszínen hatástalanítják, ezért mintegy 700 méter sugarú körben kell kiüríteni az érintett területet, valamint útlezárásokra és a közösségi közlekedés korlátozására kell számítani. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Sikeresen hatástalanították a Ferencvárosban múlt pénteken talált második világháborús bombát a tűzszerészek - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtökön késő este az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Gajdos Milán elmondta, hogy az 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba a Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen került elő.

A honvédség tűzszerész ezredének katonái eltávolították a bomba fenék- és orrgyújtó szerkezetét, amelynek detonátorait a helyszínen megsemmisítették.

Budapest, 2020. június 11. Második világháborús, 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba a fővárosban, a IX. kerületi Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen 2020. június 11-én. Az előző nap talált robbanótest a helyszínen hatástalanítják, ezért mintegy 700 méter sugarú körben kell kiüríteni az érintett területet, valamint útlezárásokra és a közösségi közlekedés korlátozására kell számítani. MTI/Mihádák Zoltán Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A bombatestet a honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják a tűzszerészek, későbbi megsemmisítés céljából.

A rendőrség feloldotta a tűzszerész művelet idejére hozott korlátozásokat - mondta a kommunikációs tiszt.