Hatalmas esők jönnek pénteken is

eső, zivatar, nyár, Budapest, belváros, időjárás
Vágólapra másolva!
Két északkeleti megyére másodfokú, több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarveszély, illetve felhőszakadás miatt péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön este, késő este átmenetileg megszűnhetnek a zivatarok, de éjszaka, péntek hajnalban kelet felől zivataros csapadékrendszer érheti el az Alföld északi részét, az Északi-középhegység térségét.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Pénteken - kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegységben - késő délután, este intenzívebb zivatarok kialakulása várható.

A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás, viharos szél, jégeső társul.

Északkeleten ugyanakkor néhol heves zivatar is valószínű, 80-90 kilométer/órát meghaladó szélrohammal, nagy méretű jéggel, 50 millimétert meghaladó csapadékkal.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett a zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére.

Budapestre, Pest, Békés, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére a felhőszakadás miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.