Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerda este a Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége volt. A műsorban többek között szóba került a romániai határnyitás kérdése, a Vácon gyártott lélegeztetőgépek, valamint az ellenzék szerepe is a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Az államtitkár elmondta, hogy a koronavírus-járvány elleni sikeres védekezés annak az elmúlt hetekben kialakult összefogásnak köszönhető, amely a magyar emberek és a magyar kormány között jött létre. Ahogy fogalmazott, a magyar ellenzék, a baloldal ebből kimaradt, kihúzta magát, de a helyzet ennél súlyosabb, mert az látható, hogy nemcsak kihúzták magukat ebből az összefogásból, hanem ellendrukkerré váltak. És hiába mondják, hogy nem ellendrukkerek, hát látjuk, hogy azok. Ha nem lennének ellendrukkerek, nem csinálnának hamis videót, nem mondanák az alkalmas lélegeztetőgépre, hogy alkalmatlan... 

- mutatott rá Menczer Tamás. Hozzátette, hogy szerinte a helyzet még ennél is súlyosabb, és önmagán túlmutató, ugyanis azt mutatja, hogy a magyar ellenzéknek a magyar emberek számára gyakorlatilag semmilyen érdemi mondanivalója nincs.  

Úgy folytatta, hogy az ellenzék csak annak drukkol, hogy a kormány hibázzon, szerinte erre a szánalmas se erős jelző.

A teljes beszélgetés a Hír TV honlapján nézhető meg.