A tűzoltók és a rendőrök mentettek ki két, csatornaszembe zuhant kiskacsát Kőbányán. A tollasokat egy rögtönzött mentőponyvával hozták fel a mélyből, majd a közeli tóhoz kísérték őket az egyenruhások.

Egy szűk csatornaszembe zuhant a két kiskacsa csütörtökön a X. kerületi Újhegyi úton, az anyjuk kétségbeesve hápogott a közelben. A tűzoltók és a rendőrök segítettek nekik kiszabadulni - számolt be a nem hétköznapi esetről közösségi oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A mentésről egy videót is megosztottak.

Biztonságban elérték a nádast

– A több méter mély, vaksötét csatornából csak a kiskacsák kétségbeesett csivitelését lehetett hallani, a fővárosi katasztrófavédelem videócsoportja világította be az üreget a kamerája vakujával, így kollégáink már látták is, kiket kell kimenteni – írták az oldalon.

A tűzoltók egy rögtönzött mentőponyvát készítettek, majd ezt mentőkötélre erősítették. Ezután megvárták, amíg a kiskacsák beletotyogtak, és kiemelték őket.

Miután felhozták a kiskacsákat, két rendőr a két kiskacsával elindult a közeli Kőbányai Bányató felé, a kacsamama vonulását az úton pedig két rendőr- és egy tűzoltóautó biztosította, így a szárnyasok biztonságban elértek a nádasig.