Útlezárások lesznek Budapesten egy 500 kilogrammos bomba miatt

Vágólapra másolva!
Útlezárásokra, a közösségi közlekedés korlátozására kell számítani a IX. kerületben, a Kvassay Jenő út környékén, és lezárják a Rákóczi hidat is csütörtök este, mert az atlétikai stadion építésénél második világháborús bombát hatástalanítanak. Erről tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a médiát.
Vágólapra másolva!

Második világháborús,

500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba került elő Budapesten,

Ferencvárosban a Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt területen, ahol építkeznek.

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred a Facebook-oldalán azt írta, a robbanótest biztonságos elszállításához helyszíni hatástalanítás szükséges,

ehhez mintegy 700 méter sugarú körben kell kiüríteni az érintett területet.

"Tekintettel arra, hogy az állampolgári korlátozások több forgalmas útvonalat érintenek majd, a tűzszerész műveletre június 11-én, csütörtökön az esti-éjszakai órákban kerül sor" - olvasható a posztban.

Bombahatástalanítás Forrás: Facebook

Este hét órától kiürítik az érintett területet, majd várhatóan este fél kilenc és tíz óra között zárják le a forgalom elől a Rákóczi hidat, valamint a Weiss Manfréd út-Kvassay Jenő út útvonalat a Wein János út és a Soroksári út között - írták.

Csepel-sziget a belváros felől csak a Gubacsi híd felől lesz elérhető.

A korlátozások miatt nem közlekedik majd az 1-es villamos a Rákóczi hídon. Az 1-es villamos Kelenföld felől az Infoparkig jár majd, a Bécsi út/Vörösvári út felől pedig a Mester utca/Könyves Kálmán körútig, majd az 51-es villamos vonalán a Mester utca/Ferenc körút végállomásig közlekedik.

- áll a közleményben.