A baloldal folyamatosan támadja a nemzeti konzultációt, pedig az egy fontos demokratikus eszköz - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója egy hangfelvételen, amelyet pénteken küldtek meg az MTI-nek.

Hollik István közölte, a Fidesz-KDNP büszke a nemzeti konzultáció intézményére, hiszen annak segítségével a magyar emberek újra és újra elmondhatják véleményüket az "őket és a nemzetet érintő sorskérdésekről".

Hollik István kormányszóvivő.Fotó: Hirling Bálint - Origo

Hozzáfűzte, hogy a baloldal viszont folyamatosan támadja a konzultációt, most éppen Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők buzdítanak arra, hogy az emberek ne töltsék ki a kérdőívet, hanem azt üresen küldjék el nekik.

Ez viszont ellentmond a demokrácia lényegének. Ezzel az akcióval Szél Bernadett és Hadházy Ákos - bár a kormányt akarja támadni - valójában a véleménynyilvánítás és a közügyekbe való beleszólás lehetősége ellen lép fel - fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Hozzátette, hogy a "támadásban" nincs semmi újdonság, és a baloldal soha nem kérdezte meg az embereket; akkor sem, amikor elvették a 13. havi nyugdíjat, vagy egyhavi bérrel csökkentették az emberek jövedelmét, sem akkor, amikor emelték a rezsi árát és "rászabadították" az országra a devizahiteleket.

Mi velük szemben továbbra is kiállunk a nemzeti konzultáció mellett, mert fontosnak tartjuk, hogy az emberek elmondhassák véleményüket az őket érintő kérdésekben, ezért továbbra is arra buzdítunk minden magyar embert, hogy töltse ki és küldje vissza a nemzeti konzultáció íveit a kormány számára- emelte ki Hollik István.