Sorosék a baloldali kamuvideó hazudozásai alapján fordulnak a strasbourgi bírósághoz

Korózs Lajos
MSZP
álmentős
kamuvideó
Vágólapra másolva!
Folytatódik a baloldali kamuvideós botrány, méghozzá egy tulajdonképpen várt fordulattal. Közleményében a Soros-féle Helsinki Bizottság ugyanis azt írta, hogy Németh Athina (az álmentősnő) állításai alapján az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul. Ezzel kiderült, ami eddig is sejthető volt: ellentétben a szocialisták állításaival, a párt videójában felbukkanó, magát mentősnek nevező nő egy jól felépített akció része volt. Mint ismert, a szocialista párt a mai napig azt állítja, hogy a nő megtévesztette őket. Természetesen az első pillanattól kezdve nyilvánvaló volt, hogy a baloldali kamuvideóben szerepelt nőről az MSZP pontosan tudta, hogy nem mentősnő, viszont hasznosnak gondolták a hazugságait. 
Vágólapra másolva!

"Ma már szinte mindenki hallott valamit Németh Athináról és az MSZP videójáról. Nemcsak a kormánymédia, de a kormánytól független sajtó is kimerítően foglalkozott az üggyel, amely sajnálatos módon eltereli a figyelmet az igazán fontos kérdésről" - ezzel a felvetéssel jelentette be Soros György jogvédő szervezete, hogy a strasbourgi bírósághoz fordul, pert kezdeményezve a magyar kormány ellen.

Ezután - szintén az MSZP álmentősére hivatkozva - azt írják, hogy "be tudnak számolni egy olyan tragikus esetről, amiről nem lehetne tudomása szinte senkinek, ha Németh Athina – legyen ő bárki is – nem akar segíteni egy magára hagyott családnak és nem irányítja őket a Magyar Helsinki Bizottsághoz."

Legyen ő bárki is... Jellemző mondatok.

Bár nem biztos, hogy ez volt a Helsinki Bizottság célja, ezzel lényegében elismerték:

Korózs Lajos MSZP-s képviselő álmentős videója egy összehangolt kormányellenes akció része volt.

Előbb kijött a felvétel, amit aztán nemzetközi fórumra vittek. A Helsinki közleményének amúgy volt felvezetése. Az RTL híradójában interjút készítettek Kádár András Kristóffal, a szervezet társelnökével, aki arról beszélt, mindegy, hogy Németh Athina mentős-e vagy sem.

A Helsinki Bizottság az MSZP álmentősének állításai alapján támadja a kormányt nemzetközi fórumon Forrás: Facebook

Azt eddig is tudni lehetett, hogy Németh Athina kapcsolatban áll a Helsinki Bizottsággal, hiszen erről maga Kádár nyilatkozott az MSZP-közeli Hírklikknek. Szavaiból az is kiderült, hogy a nő nem pusztán segítette, tisztába tette a kórházból hazaküldötteket, hanem egy alkalommal hozzájuk fordult jogvédelemért. De az álmentősnő az ATV-ben is beszélt arról, hogy kapcsolatban van Soros szervezetével.

Szintén az akció előre megtervezettségére utal, hogy Németh Athina feltűnően jó baloldali kapcsolatokkal rendelkezik, többek között ismeri Gyurcsány Ferencet, Demszky Gábort és Magyar Bálintot. Ebből pedig az következik, hogy ezekben a körökben pontosan tudják, ki ő, és mik a céljai.

Éppen ezért nem lehet a véletlen művének tekinteni, hogy a baloldali pártok Németh Athina állításait felhasználva támadják a kormányt. Ahogy beszámoltunk róla, Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője az álmentős gondolatait kölcsönözte napirend előtti felszólalásában áprilisban. „10 hazaküldött betegből 9 meghalt” - mondta Karácsony párttársa. Mondta, egészen pontosan, hazudta Szabó Tímea.

Mint ismert, felkerült a szocialisták közösségi oldalára egy videó, amelyben Korózs Lajos parlamenti képviselő egy általa mentősnek nevezett nővel beszélgetett. Németh Athina szokatlanul durva hazugságokat fogalmazott meg, többek között azt állította, hogy amikor a koronavírus-járvány alatt önkéntesként dolgozott, a kórházból hazaszállítottak közül tízből kilencen meghaltak. Nem sokkal a felvétel megjelenése után kiderült, a nő nem dolgozott mentősként sem az Országos Mentőszolgálatnál, sem betegszállító cégeknél, sőt, a Szamaritánus Mentőszolgálatnál sem, amit munkahelyének mutatott be.