Gyakran sírva fakad a cellájában a nagykőrösi baltás gyilkos

kettős baltás gyilkosság
Vágólapra másolva!
Apát és fiát ölte meg egy nagykőrösi tanyán egy 18 éves, román férfi. A fiú ugyanis azt mondta neki, hogy sok pénzük van, ezt szerette volna megszerezni. Öt nap alatt elfogták a támadót, aki beismerte a kettős gyilkosságot, vagyis azt, hogy mindkettejükkel ő végzett egy baltával. A testekre elszenesedett állapotban találtak rá, mert a gyilkosság után felgyulladt a ház. A nyomozók szerint a gyilkos akarta eltüntetni tettének nyomait, a férfi viszont azt mondja, a tüzet nem ő gyújtotta meg. Eközben a Vasárnapi Blikk szerint egyfolytában sír, mert nem bírja a bezártságot. 
Vágólapra másolva!

Beismerő vallomása ellenére a férfi azt tagadja, hogy ő locsolta le az áldozatokat benzinnel, hogy lángba borítsa a testeket.

– mondta a lapnak dr. Király Olivér, V. Csaba ügyvédje, majd így folytatta:

A kettős baltás gyilkosság helyszíne Forrás: police.hu

Egy nagykőrösi család tágasabb környezetben szeretett volna élni, ezért kibérelte az egyik Nagykőrös külterületén fekvő tanyát. Költözés előtt rendbe akarták hozni a romos állapotban lévő házat és a kertjét, ezért

március 31-én az apa és egyik fia elmentek a házhoz rendezkedni és alakítgatni.

Aznap nem mentek haza éjszakára sem, ami azelőtt még nem fordult elő.

De aggódni csak akkor kezdtek igazán a rokonok, amikor a fiú nem vette fel a telefonját.

A keresésükre indult az otthon maradt testvér, aki azonnal a tanyához ment április elsején. Két elszenesedett holttestet talált, azonnal hívta a rendőröket. A Nagykőrösi Rendőrkapitányság bűnügyi nyomozói után a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztály nyomozói is a helyszínre siettek, mivel felmerült, hogy megölték őket.

A nyomozóknak tisztázniuk kellett a haláluk pontos okát.

Azt, hogy egy balesetben, a házban kialakuló tűzben haltak-e meg, vagy egy tárggyal végeztek velük, és utána gyújtották rájuk az épületet. Az igazságügyi orvosszakértő külső sérüléseket talált a holttesteken, ami hamar az egyik oldalra billentette a mérleg nyelvét.

Forrás: police.hu

- mondta Király Richárd alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője a Zsaru magazinnak, ahogy korábban írtuk.

Ráadásul az egyik holttest közelében egy fejszét is találtak,

ami már egyértelműen a gyilkosság felé terelte a nyomozók gondolatait.

Végül a boncolás megerősítette a gyanút,

mindkét férfit fejszével vágták fejbe.

Mivel a rendőrök nem találták azt a mobilt, amin a testvére próbálta elérni öccsét, a kihallgatásokkal és nyomok rögzítésével párhuzamosan ezt is keresni kezdték. Miután bemérték a helyzetét, sikerült megállapítaniuk,

hogy a telefont valaki használja.

A nyomok egy nagykőrösi házba vezettek. Ekkor még nem tudták a nyomozók, hogy a telefon a gyilkosnál van-e, vagy valaki másnál, akinek nincs köze gyilkossághoz, mert vette például a gyilkostól. Egyébként a Nagykőrösi Rendőrkapitányság munkatársainak nem volt ismeretlen a cím. Egy lopási üggyel kapcsolatba került már a ház, ahol egy Romániából betelepült család él, és ahová április 7-én a megyei nyomozókkal közösen vonultak ki a helyi rendőrök.

Amikor átkutatták a házat, megtalálták a férfi telefonját.

Amikor feltették a kérdést, hogy kié a telefon, a 18 éves férfi láthatóan feszültté vált, a család többi tagjából semmilyen reakciót nem váltott ki.

Forrás: police.hu

A fiatal férfit a kapitányságra vitték, ahol kihallgatták.

Beismerte a kettős gyilkosságot.

Azt mondta, arrafelé biciklizett. Amikor meglátta, hogy bent van valaki, letámasztotta a biciklijét, és bement az udvarra, hogy cigarettát kérjen. Aztán felajánlotta, hogy segít a háziaknak a favágásban. Beszélgetni kezdtek a fiúval,

aki megmutatta neki a telefonját, és azt mondta, hogy ő is és a családja is tele vannak pénzzel, ami nem volt igaz.

A 18 éves fiatal azonnal a fiú ellen fordult, és a fejszével fejbe ütötte.

Mikor a fiú a földre zuhant, elvette tőle a telefont, és bement az épületbe, ahol az apjára is rátámadt. Őt is fejbe vágta a fejszével, és átkutatta a táskáját.

Pénzt nem talált, így a mobillal a zsebében elbiciklizett a tanyáról.

Ebben a vallomásában a nyomok eltüntése miatt gyújtott tűzről nem beszélt.

A nyomozók őrizetbe vették,

több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt

indítottak ellene eljárást.

- mondta az ügyvédje, aki arról is beszélt, hogy gyakran zokog a férfi a cellájában.

- tette hozzá. A lap azt írja, szüksége is lesz a megbocsátásra,

mert a gyilkosság után a tanyavilág bosszút esküdött.

Megfogadták, hogy az ő fiú családja is úgy végzi, mint a két áldozat.

A bíró április 9-én videós tárgyaláson rendelte el a fiatal férfi letartóztatását.