Egyre több macskát kínoznak meg Magyarországon

macska
Vágólapra másolva!
Több macskát is megkínoztak az utóbbi időben. Volt, amelyiket nyíllal lőtték át, egy másikat kidobtak egy autóból. Egy idős asszony pedig kapával esett neki a macskájának. A Ripostnak nyilatkozó állatvédő szerint sokszor unaloműzésként bántják az emberek az állatokat, a koronavírus-járvány idején pedig sokan unatkoztak, úgyhogy az ilyen esetek is elszaporodtak. 
Vágólapra másolva!

– idézte a nőnek a szavait a lap, aki szemtanúja volt annak, hogy egy furgonos férfi Érden a Tárnoki úton menet közben "megszabadult" egy állattól.

- tette hozzá.

Illusztráció Forrás: --

Érsekvadkerten egy idős asszony kínozta meg a macskáját brutálisan.

Tucatnyiszor sújthatott le kapával a menekülő állatra.

Gyakorlatilag szétkaszabolta a cicát, amelyre a kerti fészerben talált rá a család. Gazdája állatorvoshoz fordult, de már nem tudott rajta segíteni, pedig nem halt meg azonnal.

Deréktól lefelé lebénult, nem tudott mozogni. Több testrészét is levágta a kasza.

Az ügyben állatkínzás miatt indult nyomozás.

Magyarnándoron egy fiatal cicát nyíllal lőttek át. Mint kiderült, vadásztak rá és társaira is. A lap úgy tudja, hogy a Noé Állatotthon Alapítványhoz vitték az állatot.

- mondta a Ripostnak Makrai Krisztián, a Segítő Kezek az Állatokért civil csoport vezetője, aki arról is beszélt, hogy ellési időszak van, sok a kiscica, amit nem mindenki szeretne megtartani. Sokan inkább végeznek velük, vagy leragasztott kartondobozban valahol otthagyják őket.

- tette hozzá az állatvédő, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az állatvédők telephelyén vannak kennelek, amibe bele lehet tenni az állatot. Így kaphatnak még egy esélyt az életre.