Több tízmilliós károkat okoztak a budapesti sorozatbetörők

Vágólapra másolva!
A rendőrök elfogták azt a két budapesti férfit, akik tavaly télen visszaéltek azzal, hogy a lakók nem csukták be egy társasház kapuját, és öt lakásból közel 41 millió forint értékben loptak el pénzt és különböző tárgyakat. 
Vágólapra másolva!

A budapesti rendőrök február 21-én este a Ferdinánd hídon állítottak meg egy autót, mert információik szerint annak utasai fél órával korábban egy teraszajtót befeszí​tve betörtek egy újlipótvárosi lakásba. A gyanú hamarosan be is igazolódott: amikor a rendőrök átkutatták az autót, többfajta műszaki cikket, és egy bőröndöt is találtak a belsejében, melyeket egy Hegedűs Gyula utcai lakásból loptak el.

A rendőrök megállapították, hogy az autóban ülő 33 éves és 31 éves társa a betörés előtt

kifigyelték, hogy a társasház lakói nyitva hagyták a kaput, majd egyikük besurrant a házba.

Hamarosan egy bőrönddel a kezében tért vissza, amit berakott a közelben várakozó társa autójába, majd elmenekültek a helyszínről. A rendőrök elfogták a két férfit.

A nyomozás során kiderült, hogy

a két helyi férfi tavaly január 14. és február 21. között ötször tört be lakásokba Budapest több kerületében.

A két férfi minden betörés alkalmával megosztotta egymás közt a feladatokat: egyikük volt a sofőr, aki készenlétben állt az utcán, ezalatt társa átkutatta a lakásokat.

Az ajtókat, ablakokat befeszítve, lakatokat levágva jutottak be a lakásokba, ezután mindent elvittek, ami a kezük ügyébe akadt:

pénzt, ékszert, műszaki cikkeket, kerékpárt, cipőt, ruhát, sőt még cukorkát is. A nyomozás adatai szerint

a két férfi összesen több, mint 41 millió forintnyi értékben lopott.

A rendőrök lopás miatt mindkét férfit kihallgatták,majd házkutatást tartottak a lakásukon, ahonnan a lopott tárgyak egy részét lefoglalták, és visszaadták őket a tulajdonosuknak.

A rendőrök befejezték a nyomozást, hamarosan vádat emelhetnek ellenük.