Az amerikai konzervatív média is beszámolt a magyar családpolitikáról

NOVÁK Katalin
Novák Katalin család-és ifjúságügyért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!
„A családbarát kormányzás legfrissebb eredményei az amerikai Breitbart nevű portál érdeklődését is felkeltették. A cikkben többek között beszámolnak a gyermekvállalási kedv, a születések, illetve a házasságkötések számának emelkedéséről" - írja Facebook-oldalán a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin komoly eredménynek tartja, hogy külföldön is mintául szolgál a magyar családpolitika.
Vágólapra másolva!

– írja közösségi oldalán Novák Katalin.

Az államtitkár közösségi oldalán még múlt hét csütörtökön számolt be a többi között arról, hogy Magyarországon a gyermekvállalási kedv 5,7% százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest, 2020. január-áprilisban 5,5 százalékkal született több gyermek, mint 2019 első négy hónapjában.

A lap emlékeztet: a magyar miniszterelnök a családbarát politika egyik fő támogatója volt, amelynek célja az ország születési arányának növelése, szemben a tömeges migrációval.

Nem először példáznak a magyar családpolitikával külföldön

Nem ez az első alkalom azonban, hogy jó példaként írnak külföldi lapok a magyar családpolitikáról. Tavaly áprilisban a legpatinásabb amerikai lap, a National Catholic Register szerzője írt arról, hogy hazánk az egyetlen olyan ország, ahol ilyen bőkezű intézkedésekkel igyekeznek gyermekvállalásra biztatni az állampolgárokat. Szeptemberben pedig az olasz jobboldali napilap, az il Giornale.it számolt be arról, hogy Magyarország az OECD-átlag kétszeresét költötte családok támogatására.