Vadászpuskával támadt 22 évvel fiatalabb barátnőjére, mert az elhagyta

Vágólapra másolva!
Ismételt letartóztatást javasolt az ügyészség annak a Bács-Kiskun megyében élő férfinak a számára, aki tavaly nyáron vadászpuskával támadt az élettársára, mert nem tudta elviselni, hogy vége lett a kapcsolatuknak.
Vágólapra másolva!

Ahogyan korábban megírtuk, egy 75 éves, kecskeméti férfi 22 éven keresztül élt együtt egy nála 34 évvel fiatalabb nővel, ám idővel megromlott a kapcsolatuk, ezért a nő különköltözött.

A férfi azonban

nem nyugodott bele, hogy élettársa kidobta őt. Néhány hónap alatt 350-szer hívta fel, napi szinten zaklatta, fenyegette,

és még a munkahelyén sem hagyta békén a nőt, aki ezért feljelentést tett ellene, és biztonsági őröket fogadott.

Miután a nőnek új kapcsolata lett, a nyugdíjas férfi elhatározta, hogy megöli az asszonyt.

Ezért július 24-én elment ahhoz a kecskeméti áruházhoz, ahol a nő dolgozott, és elhatározta, hogy záráskor felkeresi volt barátnőjét.

Magával vitte az engedéllyel tartott, de szabálytalanul átalakított sörétes vadászpuskáját, és tartalék lőszereket is.

6 óra után bement az üzletbe, elővette a puskát, és az asszonyra támadt vele, miközben közölte vele, hogy megöli. A nő védekezni próbált, verekedéni kezdtek, melynek során a puska elsült,

ám a szerencsének köszönhetően senki nem sérült meg.

A férfi ellen márciusban gyilkossági kísérlet miatt vádat emeltek, és elrendelték a letartóztatását, melyet a Kecskeméti Törvényszék a napokban megszüntetett, és

bűnügyi felügyeletet rendelt el számára. Az ügyészség azonban fellebbezett a döntés ellen, és ismételt letartóztatást javasolt, mert továbbra is fennállt a szökés, elrejtőzés, és a bűnismétlés veszélye.

Emiatt a fellebbviteli főügyészség javasolta a bűnügyi felügyelet megszüntetését, és a letartóztatás ismételt elrendelését. A fellebbezésről másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.