Németh Szilárd: A Magyar Honvédség az ország egyik legbiztonságosabb munkáltatója

2020.06.15. 08:50

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában a speciális önkéntes tartalékosok szükségességéről, valamint a nemzeti hadsereg fontosságáról.

A politikus a tegnapi hatalmas eső kapcsán azt mondta el, hogy Csepel ezt is túlélte, ahogy az összes eddigi természeti és politikai katasztrófát, ahogy azt is, hogy a mostani főpolgármester elvette a kerületek fejlesztési pénzét. Ez Csepelt illetően azt jelenti, hogy így a még meglévő poros utak leburkolása, járdák építése, egy kerékpárút létrehozása, ami több kerületet kötne össze, kerülhet veszélybe. Németh Szilárd információi szerint ezeket a főpolgármester által elvont összegeket a kormány közvetlen támogatásként fogja megadni a kerületeknek.

Hozzátette, úgy látszik, hiába történtek korábban megállapodások, most az emberek bevonása nélkül, vagdalkozva hozott több döntést Karácsony Gergely, például a Nagykörúton létrehozott biciklisávval, ami felborította a főváros közlekedését, de egy kerékpárút megépítéséhez már nem járult hozzá. A képviselő szerint ugyanilyen vagdalkozást mutat be a főpolgármester, amikor azt próbálja meg sulykolni, hogy Budapest rosszul jár a jövő évi költségvetéssel, noha nem szabad elfelejteni, az ország leggazdagabb településéről van szó, ahol egy kerékpárút megépítésének gazdaságélénkítő hatása van.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.