A kaposvári hajléktalan férfi egy esti italozás közben veszett össze az ismerősével, akit később azzal fenyegetett, hogy megkéseli.

A 32 éves férfi március 15-én az esti órában az egyik ismerősével italozott Kaposvár belvárosában egy épülethez tartozó fedett részen. A részeg férfi élettársának elege lett az ivásból, ezért a maradék bort az utcára öntötte. Ezen hangosan összeveszett a férfival. A társaik próbálták csitítani őket, mivel a környékben lakók is felébredtek a zajra. Ezt a férfi nehezményezte, és az egyik társát a lábánál fogva kirángatta kartondobozok közül és a parkolóba húzta. A férfi nem foglalkozott a támadóval, visszament a helyére. A részeg férfi azonban megint kirángatta, erre a társa átkarolta, hátha ettől majd megnyugszik, majd megint lefeküdt. Az elképzelése nem járt sikerrel, a férfi ugyanis harmadszor is kihúzta a helyéről.

Ekkor már a támadó késsel a kezében azzal fenyegette, hogy leszúrja. A megtámadott férfi védekezett, gyomron rúgta a támadóját majd hívta a rendőrséget.

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a visszaeső férfi ellen. Azt javasolják, hogy amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, akkor a bíróság ítélje 2 évre.