Milliókat lopott össze a szalonokba és házakba betörő rablópáros

2020.06.16. 12:39

Két férfi autószalonokba, telephelyekre és házakba tört be országszerte. Több mint 16 millió forintot loptak össze, és több mint 1 milliós kárt okoztak a rongálásokkal.

A férfiak 2018 augusztusa és 2019 áprilisa között két autószalonba, egy telephelyre és két családi házba is betörtek. A szalonokból pénzzel, bankkártyákkal és iratokkal teli széfeket, indítókulcsokat, és az egyikből egy autót hoztak el.

Forrás: Ügyészség.hu

A céges telephelyről két autót, pénzt és elektronikai eszközöket loptak, majd az egyik autót megrongálva és rendszám nélkül otthagyták valahol. A családi házakból különféle értékeket, többek között egy aranyórát loptak el.

Egy igazoltatás közben buktak le, amikor az egyik szalonból ellopott, átrendszámozott és megrongált autóval állították meg őket. A kocsiban benne volt egy ellopott széf, amit nem tudtak kinyitni. A széfben több mint 4.500.000 forint és több mint 5.000 euró, bankkártyák, iratok, és különféle értékek voltak összesen 6.258.966 forint értékben.

Forrás: Ügyészség.hu

Az ügyészség összesen 14 bűncselekménnyel, lopásokkal és egyedi azonosító jellel visszaélésekkel vádolja a két férfit, amelyért egyikük, aki különös visszaesőnek számít 18 évet is kaphat.