Láng Zsolt: Öt főpolgármester-helyettesre van pénz, akkor a Lánchídra miért nincs?

Budapest Lánchíd felújítás előtt
Vágólapra másolva!
Láng Zsolt a Facebookon reagált Karácsony Gergely azon kijelentésére, miszerint a kormánynak az augusztus 20-ára szánt pénzt a Lánchíd felújítására kellene költeni. A Fidesz budapesti elnöke emlékeztette a főpolgármestert, hogy a Lánchíd a főváros tulajdona, ami nemcsak azt jelenti, hogy Budapest első embere kénye-kedve szerint lezárhatja azt az autós forgalom elől, hanem vannak kötelezettségek is.
Vágólapra másolva!

– teszi fel a kérdést a Fidesz budapesti elnöke Facebook-oldalán. Láng Zsolt emlékeztetett:

A Lánchíd a Fővárosi Önkormányzat tulajdona. A tulajdon nemcsak jogokkal jár (azt zárok le, amit akarok, ott szívatom meg az autósokat, ahol akarom), hanem kötelességekkel is.

Lánchíd Fotó: Csudai Sándor - Origo

Például a szétmálló, lassan balesetveszélyes műtárgyak felújításának kötelezettségével.

Az éves, több mint 300 milliárdos költségvetési pénz erre van.

A politikus bejegyzésében kitért arra is, hogy

ha van pénz 5 főpolgármester-helyettesre, párttanácsadók és anarchista aktivisták milliós megbízásaira, párttársak brüsszeli posztolgatására 112 millióért, 1,7 milliós fizetésű PR-vezetőkre, akkor a nemzet egyik szimbólumának megóvására miért nem jut?

Láng Zsolt úgy véli, Budapest főpolgármesterének lenni megtisztelő, történelmi lehetőség, sok áldozatot és munkát követel, és ha Karácsony Gergely hisz a hivatali esküjében, akkor cselekedjen végre Budapest és Magyarország érdekében.