Az ebesi férfi évekkel ezelőtt brutálisan meggyilkolta a feleségét, ennek ellenére az új barátnője belement abba, hogy hozzá költözzön. Amikor a nő később azt akarta, hogy a túl féltékeny férfi költözzön el tőle, az felgyújtotta a lakását – írja a Blikk.

Az ebesi férfi tavaly felgyújtotta a barátnője házát, mert szakítani akart vele, amiért rendszeresen ivott és mindig féltékenykedett. A férfi azonban nem akart elköltözni, ezért a nő költözött el az anyjához, aki szintén Ebesen lakott. A Debreceni Törvényszék közleménye szerint a férfi tavaly november 19-én több szórakozóhelyen is megfordult, majd részegen elment a barátnője házához, megnézte, hogy van-e ott valaki, majd a melléképületből előhozott két gázolajjal teli, 20 literes kannát.

Forrás: Police.hu

A lakásban kiborította a gázolajat, majd az öngyújtójával meggyújtója. A házban minden bútor és érték elégett. Az egyik szomszéd vette észre a tüzet, ő hívta a tűzoltókat.

A bíróság 2 év 4 hónapra ítélte a férfit és ki kell fizetnie a 614 ezer forintos bűnügyi költséget. Az ítélet nem jogerős.

Az ismerősei szerint a férfi betegesen féltékeny természetű.

Tavaly nyáron a rendőrök voltak annál a háznál. Azt beszélik, hogy Tibor többször megütötte őt, de arra is volt példa, hogy az élettársa anyját és lányát is bántotta" – mondta az egyik ismerős a Blikknek.

Korábban meggyilkolta a feleségét

A lap információi szerint a férfi korábban a feleségét sem kímélte, többször is váratlanul hazament a munkahelyéről, hogy ellenőrizze a nőt.

A nő el akart válni a férfitól, de ő ezt nem akarta. Végül a férfi rajtakapta a feleségét, hogy megcsalja őt a lovasedzőjével, akinek a tanfolyamára ő maga küldte el. Az edzőt elkergette, a fehérneműben menekülő nőt pedig egy csontozókéssel 35-ször leszúrta.

Hét évvel ezelőtt késelte halálra nejét a nyílt utcán, a gyerekeik is ott voltak a házban. A nagyszülőkhöz kerültek, Tibor támogatja őket – mondta a lapnak egy nő, aki jól ismeri a férfit. Ezért is lepett meg mindenkit, hogy az új barátnője engedte neki, hogy hozzá költözzön. A gyilkosságért a Blikk úgy tudja, 5 és fél évet kapott.