Egy férfi januárban egy ismerősénél ivott egy borsodi kistelepülésen, amikor a házigazda unokanővére átment egy centrifugát kölcsön kérni. Unokaöccsének rögtön szóvá tette az italozást és egy kis pofont adott neki. A férfi ezen felháborodott, és közbeszólt, erre a nő neki is adott egy kisebb pofont, aztán hazament, de az egésznek még nem volt vége.

Később az egész társaság átment az unokanővérhez. A férfi is ezt tette, út közben azonban magához vett egy harminc centis kést. Ahogy belépett, kiabálni kezdett a pofon miatt, és elővette a kést, és azzal fejen ütötte az unokatestvér férjét. Erre a nő kitessékelte az udvarra, ahol a férje a ház oldalához támasztott lapáttal kikergette a kertből.

Az utcán a férfi elkezdte rugdosni a kaput, szitkozódott, és késsel a kezében újra neki támadt a férfinak, aki viszont kiütötte a lábát, közben azonban mindketten a földre estek, ahol a késes férfi néhányszor meg tudta vágni ellenfelét.

Ezután szétválasztották őket, és a támadó elfutott. Fél óra múlva két testvérével ment vissza, és azt kiabálta a családnak, hogy menjenek ki, a család azonban bezárkózott.

A támadó ellen eljárás indult. Mint kiderült, pont egy hasonló bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönt kapott korábban. Ha elítélik, akkor a korábbi büntetését is le kell töltenie, évekre börtönbe kerülhet.