Kifosztás, és lopás miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki decemberben egy kiskunmajsai ház garázsából fűkaszát vitt magával, majd ugyanebben a házban három alvó lakót fosztott ki fosztott ki, akiktől pénzt és egyéb értékeket zsákmányolt. A férfi a lopott holmik egy részét út közben elhagyta.

A munkanélküli, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi december 10-re virradó éjjel bemászott egy kiskunmajsai ház udvarába, ahol felfeszítette a garázst, és ellopott egy 10.000 forintos benzinmotoros fűkaszát. Ezután elment, majd egy közeli háznál rejtette el a fűkaszát.

Mégy ugyanezen a hajnalon visszament a házhoz, majd a bejárati ajtót a zsanérról leemelte, és bement. A házban a tulajdonoson kívül a lánya, és annak élettársa aludtak. A férfi onnan magával vitt egy bögrét, egy férfi parfümöt és 34.000 forintot.

A ház tulajdonosa azonban felébredt zajra, és tetten érte a tolvajt, de az elmenekült. Menekülés közben még ellopott egy benzinmotoros láncfűrészt egy kanna benzinnel együtt és hazafelé úton magához vette az elrejtett fűkaszát is. Az ellopott bögrét és parfümöt viszont útközben elhagyta.

A lopással és a kifosztásokkal okozott kár részben megtérült, a lakók kérték a meg nem térült kár megtérítését.

A szabadlábon védekező férfi ellen az ügyészség vádat emelt, és felfüggesztett börtön kiszabását javasolta számára.