Migránscsoportok próbáltak Magyarországra szökni szerda hajnalban

magyar honvédség
Röszke, 2019. június 1. A Magyar Honvédség katonája határőrizeti feladatot lát el Röszkénél 2019. június 1-jén. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Rendőrségi közlemények szerint szerda hajnalban több Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyei településnél is migránsokkal szemben intézkedtek a rendőrök. Kiszombornál kilenc migránst találtak egy autóban.
Vágólapra másolva!

Hercegszántónál nem sokkal éjfél után öt, majd újabb négy migránst fogtak el a rendőrök, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Mivel személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csongrád-Csanád megyei Kiszombornál kilenc migránst találtak egy német rendszámú autóban, a kocsit egy szír férfi vezette.

Az utasok között 7, magát szír és 2, magát iraki állampolgárnak valló migráns volt

- három férfi, négy nő és két gyerek. Az autót vezető férfit embercsempészés miatt állították elő.

Később Szeged-Szőreg belterületén egy iraki férfit tartóztattak fel a rendőrök, aki mivel nem tudta igazolni magát, tiltott határátlépés miatt visszakísérték a határzárhoz.

Röszkénél

egy szerb sofőr teherautójának alvázán bujkálva

két líbiai férfit fogtak el a rendőrök. A teherautó vezetője elmondása szerint nem tudott a két férfiról. A magukat líbiai állampolgárnak valló férfiak visszakísérésére - tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt történt szabálysértési figyelmeztetést követően - a rendőrök intézkednek.