Nem csak bürokratikusan kell a lépéseket megtenni

Vágólapra másolva!
Veres Zoltán, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője a veszélyhelyzet megszűnése utáni helyzetről, a kerületi pótköltségvetésről, valamint a polgármester által indított perről beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.
Vágólapra másolva!

A Parlament tagnapi döntése alapján megszűnik a veszélyhelyzet, ami az önkormányzatok életében is változást hoz, hiszen eddig egy speciális jogrend volt érvényben, a katasztrófavédelmi törvény értelmében a polgármesterek saját hatáskörben hoztak döntéseket. A politikus szerint Magyarország jó teljesített, sikeresen vészelte át ezt a helyzetet, ennek három fő oka volt.

Ezek egyike a szakemberek odaadó munkája, elkötelezettsége volt, másodjára az emberek fegyelmezettek voltak, a szabályokat betartották, harmadjára pedig a kormányzati döntések voltak, amik időben születtek meg, mert az európai példák is megmutatták, minden perc, minden nap számított. A veszélyhelyzet megszüntetéséről döntöttek, de az Országgyűlés fenntartotta az egészségügyi helyzetet, hiszen addig van erre szükség, amíg nem áll rendelkezésre vakcina.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.