Újabb részletek a baloldali kamuvideó főszereplőjéről - videó

Vágólapra másolva!
Exkluzív interjút adott a baloldali kamuvideóban szereplő nő, Németh Athina lánya a Hír TV-nek.
Vágólapra másolva!

Megrögzött hazudozó, és sosem járt Németországban egészségügyi képzésre

- ezt mondta a Hír TV-nek adott exkluzív interjújában a baloldali kamuvideóban szereplő nő lánya. 2019 őszén meglátogatta édesanyját, akkor sem említette, hogy valaha is dolgozott volna mentőszolgálatnál, sőt, azt is mondta, hogy betegápolásra sem kérik fel.

A most először megszólaló, de neve elhallgatását kérő asszony azt mondta: édesanyja azért vállalt több alkalommal betegápolást, mert gyógyszerfüggő, és így akart nyugtatókhoz jutni. Elmondta azt is, hogy gyerekkorát és kiskamaszkorát annyira megkeserítette anyja függősége, hogy 16 és fél éves korában elköltözött otthonról, és saját kérésére állami gondozásba vették. A baloldal azt állította, hogy nem ellenőrizte a felvételen szerepeltetett nőt, de nehezen hihető, hogy nem voltak tudatában annak, hogy hazudik.

Azt is elmondta, hogy édesanyja a BKV-nál dolgozott, és több társával sikkasztásért elítélték, mert végállomáson lévő bódékat adtak el.

A nő azt állítja: anyja megrögzött hazudozó.

Születési anyakönyvi kivonattal azt is igazolta, hogy anyja igazi neve valójában nem is Németh Athina, hanem Németh Gertrúd Aténé. Már gyermekkorában vizsgálták beteges hazudozásai miatt.

A baloldal videójában állítottakkal ellentétben a nő soha nem volt mentőtiszt.

Lánya szerint az is hazugság, hogy Németországban szerzett szakmai képesítést.

A nő elmondása szerint anyja gyógyszerfüggő, beteggondozást pedig azért vállalt, hogy így jusson nyugtatóhoz. Németh Athinát 2008-ban kuruzslásért, a kilencvenes években pedig sikkasztásért is elítélték.

Németh Athina lányának van egy testvére, édesanyja azonban azt is állította, hogy mindössze egy gyermeke volt, aki tizenkét éves korában autóbaleset következtében a karjai közt halt meg. A nő szerint orvosi segítségre lenne szüksége az anyjának.

A nő hozzátette, édesanyja mindenhol megpróbálja felhívni a figyelmet a történeteire. Elképzelése szerint így találhatott rá az MSZP, valamint a Párbeszéd is.

A videót itt nézheti meg:

Már az ellenzéki pártokat is megosztja a baloldali álmentős kamuvideó. A Jobbik EP-képviselője azt mondta:

A baloldal kamuvideójában egy magát mentősnek kiadó nő arról beszélt, hogy a kórházkiürítések miatt elküldött 10 betegből 9 meghalt. Azóta azonban kiderült, az egész nem volt igaz, Németh Athina soha nem volt egészségügyi dolgozó, sem az OMSZ-nél, sem pedig más magánszolgáltatónál nem ismerik.

A Párbeszéd frakcióvezetője például mindenféle ellenőrzés nélkül többször felhasználta a történetet parlamenti felszólalásaiban, sőt a közösségi oldalán is posztolt az esetről Kásler Miklóst és Orbán Viktort támadva. Szabó Tímea ugyan azóta már eltüntette az írást az oldaláról, bocsánatot azonban nem kért a valótlan állítások felhasználásáért.

Ahogy a botrányvideót elkészítő MSZP sem.