Késsel fenyegetőzött, majd megpróbálta befolyásolni a szemtanút

2020.06.18. 12:58

Az ügyészség javasolta annak a férfinak a letartóztatását, aki két társával együtt, késsel fenyegetőzve pénzt követelt egy férfitól, majd az őt felismerő tanút próbálta meg befolyásolni.

A férfi és két társa februárban maszkban és késsel felfegyverkezve érkeztek egy autószerelőhöz, mert korábban vitába keveredtek egy alkatrész ára miatt, amit most számon kértek rajta.

A férfi többször ütötte arcon ököllel az autószerelőt, egyszer pedig fejbe rúgta, miközben pénzt követelt tőle, míg társai mellette álltak, és biztatták.

Végül 40.000 forintot tudtak behajtani rajta, mire az autószerelő rájött, hogy ismeri a férfit, és korábban valóban elszámolási vitájuk volt. Ennek szemtanúja volt a szerelő élettársa is.

Az autószerelő vallomása alapján önbíráskodás miatt kihallgatták a támadót is.
A nyomozás során kiderült, hogy ezután a férfi felvette a kapcsolatot a szemtanúval, akit előzőleg szintén kihallgattak. A nőtől azt akarta megkérdezni, hogy kit ismert fel a maszkos férfiak közül. A férfi ezzel arról akart meggyőződni, hogy a nő ellene tett-e terhelő vallomást. A tanú először nem mert ellene vallani, ám idővel változtatott vallomásán. 

Az ügyészség a tanúk befolyásolásának veszélye miatt javasolta a férfi letartóztatását.