Megint csak egy új fertőzöttet vettek nyilvántartásba Magyarországon

Koronavírus, vírus, Budapest, enyhítés, kijárási korlátozás enyhítése, újranyitás, újra nyitás, maszk, arcmaszk, védőmaszk
Védőmaszkot viselő nő Budapest belvárosában.
Vágólapra másolva!
Ismét csak egy embernél mutatták ki a koronavírust Magyarországon, ezzel az eddig regisztrált fertőzöttek száma 4079-re nőtt. Egy idős beteg halt meg a vírus okozta betegségben, így a járvány halálos áldozatainak száma elérte az 568-at. Több mint 2500-an már meggyógyultak.
Vágólapra másolva!

Ismét csak egy újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4079 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavírus.gov.hu.

A csütörtöki közleményük szerint egy idős, krónikus beteg meghalt, ezzel 568 főre emelkedett a halálos áldozatok száma. 2564-en már meggyógyultak, az aktív fertőzöttek száma 947 fő.

Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, a halálos áldozatok 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 199 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.

Eltörölték a nyugdíjasok vásárlási idősávját

Kihirdették a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt és kormányrendeletet, ezzel a védekezés új szakaszba lép, és a jelenlegi járványügyi helyzetnek megfelelő új intézkedések lépnek életbe - hívják fel a figyelmet.

Védőmaszkot viselő nő Budapest belvárosában Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mint írtuk, a Magyar Közlönyben éjfél előtt meg is jelent a veszélyhelyzet megszűntetéséről szóló rendelet, így szerda éjfélkor véget ért a veszélyhelyzet Magyarországon.

A rendeletben nem szerepel a vásárlási időkorlát,

így a veszélyhelyzet megszűntével és a járványügyi készültség bevezetésével a 65 év felettiek vásárlási időkorlátja megszűnt.