Vádat emeltek két szerb férfi ellen, akik 2015 nyarán szomjúságra hivatkozva bejutottak egy mórahalmi ékszerboltba, ahonann több tízmillió forint értékben raboltak pénz és ékszereket. A két férfi négy éven keresztül bujkált a rendőrök elől, mire végül tavaly őszre mindkettejüket elfogták, és őrizetbe vették.

A két férfi 2015. július 21. napján délután 5-kor jelentek meg az egyik mórahalmi ékszerbolt előtt, ahol egyikük a bolt előtt álló eladótól egy pohár vizet kért.

Míg a nő egy flakonba vizet töltött, a férfi mögé állt, befogta a száját, és erősen magához szorította, hogy ne tudjon kiszabadulni.

Ezalatt társa is bement a boltba, majd

a nő kezét és lábát ragasztószalaggal összekötözték, száját beragasztották és elvették tőle a páncélszekrény kulcsát. Ezután a páncélszekrényből 1,1 millió forintot és 30,2 millió forint értékű ékszert vettek magukhoz.
Ezután a nőt megkötözve, száját beragasztva magára hagyták, majd elmenekültek. 
A több tízmilliós kár nem térült meg, a két férfit elfogatóparancs alapján, 2019 nyarán és őszén fogták el, és vették őrizetbe.Az ügyészség rablás, és személyi szabadság megsértése miatt vádat emelt a két férfi ellen, akik letartóztatásban várják ítéletüket.