Két szerb férfi rabolt ki egy ékszerboltot Mórahalmon

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek két szerb férfi ellen, akik 2015 nyarán szomjúságra hivatkozva bejutottak egy mórahalmi ékszerboltba, ahonann több tízmillió forint értékben raboltak pénz és ékszereket. A két férfi négy éven keresztül bujkált a rendőrök elől, mire végül tavaly őszre mindkettejüket elfogták, és őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

A két férfi 2015. július 21. napján délután 5-kor jelentek meg az egyik mórahalmi ékszerbolt előtt, ahol egyikük a bolt előtt álló eladótól egy pohár vizet kért.

Míg a nő egy flakonba vizet töltött, a férfi mögé állt, befogta a száját, és erősen magához szorította, hogy ne tudjon kiszabadulni.

Ezalatt társa is bement a boltba, majd

a nő kezét és lábát ragasztószalaggal összekötözték, száját beragasztották és elvették tőle a páncélszekrény kulcsát. Ezután a páncélszekrényből 1,1 millió forintot és 30,2 millió forint értékű ékszert vettek magukhoz.


Ezután a nőt megkötözve, száját beragasztva magára hagyták, majd elmenekültek.

A több tízmilliós kár nem térült meg, a két férfit elfogatóparancs alapján, 2019 nyarán és őszén fogták el, és vették őrizetbe.

Az ügyészség rablás, és személyi szabadság megsértése miatt vádat emelt a két férfi ellen, akik letartóztatásban várják ítéletüket.