Hollik István: A magyar embereknek joga van tudni, mely civil szervezeteket és kik pénzelnek külföldről

Hollik István interjú
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!
A magyar embereknek joga van tudni, hogy mely civil szervezeteket és kik pénzelnek külföldről - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki online tájékoztatóján. Hangsúlyozta, hogy ennek az alapelvnek érvényt is fognak szerezni az Európai Bíróság ítéletének figyelembevétele mellett.
Vágólapra másolva!

Hollik István azt mondta, úgy tűnik, újabb csata előtt állnak. A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója kijelentette, hogy a Soros-szervezetek lobbijának köszönhetően az Európai Bíróság előző nap kimondta, nem tetszik nekik a 2017-es törvény, amelyet azért alkottak meg, hogy átláthatóvá tegyék Magyarországon a külföldről finanszírozott és itthon működő civil szervezetek pénzügyeit.

Hollik István kormányszóvivő. Fotó: Hirling Bálint - Origo

A párt kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az ítéleten természetesen nem csodálkoznak. Majd hozzátette, hogy a Soros-hálózat és a baloldal a kezdetektől erős lobbizást folytatott a törvény ellen. Megjegyezte, hogy ők ezek szerint

nem akarják, hogy kiderüljön a külföldről finanszírozott civil szervezetekről, mennyi pénzt kapnak és kitől, vagyis milyen érdekeket is szolgálnak.

A politikus rámutatott, hogy úgy gondolják, a Soros-szervezetek és a Soros-hálózat átláthatóságára minden korábbinál nagyobb szükség van, és ebben csak megerősítették őket az elmúlt időszak eseményei, Magyarországon, Európában és a tengerentúlon. Kifejtette, azt láthatják, hogy Soros György dollármilliárdokat mozgat meg azért, hogy az általa pénzelt szervezetek segítségével keresztülvigye a Soros-tervet, betelepítse a migránsokat, pénzügyi függőségbe taszítson országokat, és eltávolítsa azokat a nemzeti kormányokat, amelyek tervének útjában állnak.

Hollik István megjegyezte, a külföldről finanszírozott szervezetek

folyamatosan nyomást gyakorolnak a nemzeti kormányokra, a bevándorlás- és gazdaságpolitikára, és rendszeresen beavatkoznak a választásokba.

Így sértve a nemzeti szuverenitást, amit láthattak a 2018-as választások alkalmával is.

A kommunikációs igazgató kiemelte: újabbnál újabb támadásokat indítanak Magyarország ellen, erre még a járványt és a gyöngyöspatai ügyet is felhasználták.

- jelentette ki Hollik István.