Lesz.rom, más is ide rakja le - ezt mondta Jakab Péter miskolci jobbikos embere

Vágólapra másolva!
Illegális hulladék elhelyezésével gyanúsítják a miskolci Jobbik frakcióvezető-helyettesét. Több fénykép tanúsága szerint Badány Lajos, a „Velünk a Város" nevű baloldali blokk önkormányzati képviselője két hete Mályi külterületén egy útszéli bozótosba dobott ki zöldhulladékot, a tilos jelzés ellenére. Miután tetten érték, trágárkodni kezdett. Badány a helyi polgárőr egyesület vezetője szerint megígérte, hogy másnap elviszi a szemetet, de a zsákok a mai napig ott vannak – közölte a HírTV. A televízió megkeresésére a jobbikos politikus nem reagált. Információink szerint Badány Lajos a Jobbik elnökének, Jakab Péternek az egyik legfőbb támogatója.
Vágólapra másolva!

Illegális hulladéklerakóként érték tetten múlt szombaton Badány Lajos miskolci jobbikos önkormányzati képviselőt a Borsod megyei Mályi üdülőtelepen. Az esetről fotók is készültek, amelyeket a Facebookon osztottak meg.

Badány Lajos Forrás: MTI/Vajda János

A zöldhulladékot kidobó, a helyi baloldallal összefogó politikust a Mályi Polgárőr Egyesület elnöke, Rédi József tetten érte, és a helyszínen felszólította, hogy

A polgárőr egyesület vezetője szerint

a jobbikos politikus a figyelmeztetésére a következőképpen reagált: „lesz.rom, más is ide rakja le".

Ezt követően megígérte, hogy a szemetet elszállítja, de ez mind a mai napig nem történt meg.

Rédi József felháborítónak tartja Badány Lajos viselkedését, akit egyébként a fényképek alapján sikerült azonosítani.

Mályiban évek óta probléma az illegális szemetelés. Egy helyi asszony szerint bosszantó, hogy a tiltó táblák ellenére rendszeresen lerakják a hulladékot.

Badány Lajos a miskolci Jobbik frakcióvezető-helyettese,

és a város egyes számú körzetének az önkormányzati képviselője. A helyi baloldali összefogás, a „Velünk a Város" színeiben választották meg.

Az Origo információi szerint Badány Lajos Jakab Péter, a Gyurcsány-közeli Jobbik-elnök megbízható emberének tekinthető. Nem mellesleg, Jakab Péter is miskolci származású.

Forrás: Jakab Péter és Badány Lajos

A városban még közösen is kampányoltak.

Jakab Péter és Badány Lajos kampányolás közben. Forrás: Origo

Badányt kereste a Hír Tv, de nem reagált.