Egy csecsemő holttestét találták meg Tarnaméra határában, egy szántóföldön, ahogy azt korábban megírtuk. A család úgy tudja, az újszülöttet a saját anyja ölte meg, egy cseréppel verte halálra. Ami biztos, hogy a meggyilkolt csecsemőt egy szántóföldön szülte meg. A terhességről mindenki tudott, a nő azonban azt mondta, hogy a szülés után a kórházban fogja hagyni a kisbabát. Akkor is azt állította, hogy a kórházban hagyta a kisbabát, amikor a rendőrök megérkeztek érte.

Tarnaméra és Tarnazsadány két csendes, nyugodt, alig több, mint ezerfős kistelepülés Heves megyében. Épp ezért sokkolta a helyieket, hogy tegnap, a két kis falu közötti szántóföldön, egy bokorba rejtve egy újszülött holttestét találták meg a rendőrök. Információink szerint a boncolás már megtörtént, de hivatalosan ezt még nem erősítették meg. Úgy tudjuk, az anya ellen eljárást indítottak. 

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A csecsemő nagyanyja elmondta, lánya kicsapongó életet élt. A halott kisbabán kívül három másik gyereke született, különböző apáktól, de egyikkel sem foglalkozott. Bár többször ígérte, hogy megváltozik, végül maradt minden a régiben. Ő úgy tudja, lánya végzett a csecsemővel.

Anita lányom gyerekkora óta ilyen vadóc volt, egyszerűen nem tudtunk vele mit kezdeni. Többször megszökött, lopott, hazudott. Az iskolát sem fejezte be - mondta az anya.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Két gyerekét hagyta itt nálam, pici koruk óta én nevelem őket, mert az anyjuk feléjük sem nézett, nem volt rájuk kíváncsi. Tizenhat éves a fiú, a kislány pedig kilenc. Két apától születtek, de van egy harmadik gyereke is, egy hároméves kislány, aki az apjánál lakik az egyik közeli faluban - tette hozzá.

A nő azt mondja, lánya vele sem foglalkozik, nem is látogatja, bár a volt élettársa nem is engedné be őt azért, ahogy korábban viselkedett.

Ide sem jöhet többé, eljátszotta a bizalmunkat. Többször visszafogadtuk, mert mindig visszakönyörögte magát, megfogadta, hogy megváltozik, abbahagyja a csavargást, de végül semmit nem tartott be az ígéreteiből- mondja.

A család tudott arról, hogy a nő terhes, azt viszont nem, hogy mire készül.

"Azt mondta, megszüli a babát, de nem neveli föl, hanem ott hagyja a kórházban, hogy valaki majd örökbe fogadja. A másik lányomnál, a testvérénél élt már egy ideje. Egyszer átment hozzá azzal, hogy ott alszik, aztán ott is ragadt, már hónapok óta. Szilvi meg sajnálta őt kidobni, mert a testvére, meg hát terhes is volt. Tegnap hívott sírva, hogy Anita megszült, de a gyerek sehol nincs".

A nő testvérének kedd este fél 11-kor azt mondta, kimegy a házból cigizni, ám elszökött, és nem ment  vissza, csak hajnalban, véresen, koszosan. Ekkor testvére már biztos volt benne, hogy megszült, kérdezte, hol van a gyerek, mire az mondta neki, hogy a kórházban hagyta, az inkubátorban. Ám amikor Szilvi felhívta a kórházat, közölték vele, hogy ott nincs. A testvér azonnal hívta a rendőröket, akik nem sokkal később megtalálták a halott csecsemőt. A nő nekik is hazudni próbált, azt mondta, halva született a pici. 

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szemközti házban lakik a nő nagyanyja, aki egy ideje szintén nem tartja a kapcsolatot unokájával. Ő részleteket tudott a tragédiáról. Állítja, unokája egy cseréppel végzett a csecsemővel.  

„Borzalmas, hogy egy ártatlan gyerek, aki semmiről nem tehet, ilyen tragédia áldozata legyen. Én már nyolcvanhat éves leszek, hat gyerekem van, mindet felneveltem. Nehezen, szegényesen éltünk még akkor, de eszembe nem jutott volna eldobni magamtól egyiket sem. Megölni egy gyereket, az ilyesmi megbocsáthatatlan - mondja.

Azt is mondja, unokája korábban külföldön prostituált volt. 

Azt tudtuk, hogy nem akarja felnevelni, de a terhessége alatt azt mondta, a kórházban hagyja majd - mondta az idős asszony is.

Ő úgy tudja, unokája őrizetben van, épp kihallgatják, és az újszülött holttestének boncolása is folyamatban van.