Orbán Viktor a Lánchíd felújításáról: Szerencsétlenkedést látok

Budapest Lánchíd felújítás előtt
Vágólapra másolva!
Általában nem rossz szándékot látok, hanem szerencsétlenkedést - fogalmazott a Lánchíd felújítása kapcsán Orbán Viktor kormányfő pénteken reggel a Kossuth rádióban. Azt is mondta, 9 hónapja toporognak az ügy körül a fővárosban. Azt szánalmasnak tartom, hogy rendre pénzhiányra hivatkoznak - tette hozzá a miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

Nem baj, ha sok elméleti ember ül egy városházán, de akkor meg kell találniuk a gyakorlati szakembereket, akik kézbe veszik a dolgokat - mondta Orbán Viktor a Lánchíd kapcsán. "Általában nem rossz szándékot látok, hanem szerencsétlenkedést", fogalmazott a kormányfő, aki szerint 9 hónapja toporognak az ügy körül a fővárosban.

- fogalmazott, majd hozzátette, a főváros számláján százmilliárd feletti összeg van. "Tele vannak pénzzel, csak értelmesen kell felhasználni. Szurkolunk nekik, hogy sikerüljön" - mondta.

Orbán Viktor: Szerencsétlenkedést látok a híd felújítása kapcsán Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mint arról korábban beszámoltunk, a Lánchíd állapota valamennyi szerkezeti elemére kiterjedően folyamatosan romlik, a tapasztalt súlyos problémák kezelése már lehetetlen.

Az is elképzelhető, hogy le kell zárni a gyalogosok elől.

A Fidesz szerint a szakértői vélemények is azt mutatják, hogy nagyon rossz állapotban van a híd, ezért ismét cselekvésre szólították fel az eddig csak az időt húzó Karácsony Gergely főpolgármestert.