Jakab Pétert bábként irányítják

JAKAB Péter
Budapest, 2020. március 2. Jakab Péter, a Jobbik elnöke azonnali kérdést tesz fel a miniszterelnöknek az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 2-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Miközben milliókat költ a Jobbik az elnökük Facebook-oldalának népszerűsítésére, a Magyar Nemzetnek a párt belső működésére rálátó forrása szerint Jakab Péternek nincsenek alapvető politikusi kvalitásai. Arról már Jakab párttársai is nyilatkoztak a sajtónak, hogy a pártelnökből teljesen hiányzik a spontaneitás, a legrövidebb beszédére, médiamegjelenésére is akár egy egész napot készül - írja a lap.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet azt írja, hogy informátoruk elmondta: a kapcsolatteremtés sem Jakab erőssége, hiszen még a Jobbik legutóbbi kihelyezett frakcióülésén is alig elegyedett beszédbe párttársaival, a vacsora után pedig már senkivel sem váltott szót, és másnapig visszavonult a szobájába. Jakab emellett rendkívül gyanakvó,

úgy gondolja, hogy többen is a pozíciójára pályáznak, ezért gyakorlatilag csak néhány bizalmasával tartja a kapcsolatot.

Utóbbiak közé tartozik a szintén jobbikos országgyűlési képviselő Szilágyi György, valamint Jakab titkárnője, Molnár Enikő is, akinek erős informális befolyása van a pártelnökre.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a parlamentben Forrás: MTI/Kovács Tamás

A lap értesülései szerint a Jobbiknak az Országgyűlés képviselői irodaházában található titkárságán tartózkodók rendszeresen válnak fültanúivá a Jakab és titkárnője közti heves szóváltásoknak, Molnár Enikő állítólag nem egyszer vetette a pártelnök szemére, hogy az ő segítségével lehetett csak elnök.

A pártot gyakorlatilag Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője irányítja Brüsszelből,

ő határozza meg a kommunikációs fő csapásirányt, és Jakab eljátszandó szerepeit, performanszait is ő találja ki, a pártelnök pedig kritikátlanul végrehajtja ezeket.