A parassapusztai határ közelében fogták el azt a 36 éves német állampolgárságú férfit, aki iraki állampolgárokat akart illegálisan átszállítani a Szlovák Köztársaság államhatárán vasárnap - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nágel Tamás elmondta: a 36 éves szír születésű német állampolgár által vezetett autóban utasként három felnőtt, két fiatalkorú és egy gyermekkorú iraki állampolgár tartózkodott.Az ő kijelölt tartózkodási helyük Balassagyarmat, melynek területét nem hagyhatták volna el engedély nélkül - tette hozzá.
A referens közölte: az elsődleges adatok szerint a német férfi segítséget akart nyújtani az iraki állampolgároknak abban, hogy a Szlovák Köztársaság államhatárán át illegálisan elhagyják az országot.A vezetőt és hat utasát a rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, meghallgatásuk és elszámoltatásuk folyamatban van.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.