Többen arról beszélnek Érsekvadkerten, hogy egy barna medve járja a környező erdőket. A feltételezést alátámasztja Bakó Norbert fakitermelő is, aki a közösségi oldalán osztotta meg az állattal való találkozás részleteit, egy fotó társaságában - számolt be a nool.hu.

A fakitermelő pénteken este fél 6 körül Érsekvadkert és Dejtár között, a Lókos mellett egy erdei úton futott össze a vadállattal.

A medve egy kanyar után várt, két lábon állva – semmiféle agresszió nem volt benne, csupán az autót halhatta, ahogy közelít felé, és gondolom körbenézhetett. Ahogy találkoztunk, egy pár másodpercig néztük egymást, majd hasra dobta magát és elszaladt. Magam sem akartam elhinni, utána indultam az autóval, hogy valami felvételt csinálhassak róla – írta Bakó Norbert. Hozzátette: "Senkiben nem szeretnék pánikot kelteni, nincs is rá semmi ok, viszont szeretnék mindenkit elővigyázatosságra inteni!"

Az ügyben a lap megkereste dr. Őszi Attila Csabát, a község polgármesterét is. Kérdésükre válaszolva elmondta, hogy egyelőre nem rendelkezik hivatalos információval az esettel kapcsolatban.

Úgy tudni, a helyiek egyelőre arra várnak, hogy a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának szakértője megerősítse a barnamedve jelenlétét Érsekvadkert környékén.

Idén ez már a harmadik medveészlelés Nógrád megyében. Először április közepén, a nyikom-bérci Gortva birtok közelében készült vadkamera felvétel egy anyamedvéről és bocsairól, egy hónappal később pedig valószínűleg ugyanezt a medvecsaládot látták Etes és Ságújfalu között lévő erdős területen.