Egy helvéciai férfi együtt ivott az ismerősével, amikor valamin összevesztek, és úgy megverte, hogy belehalt a sérüléseibe. A férfi élettársa sem foglalkozott az ismerőse állapotával, nem hívott hozzá segítséget.

Egy férfi és egy nő élettársi kapcsolatban élt együtt Helvécián. Rendszeresen italoztak, és sűrűn volt a vendégük az egyik ismerősük. Előfordult, hogy a két férfi összeveszett egymással, ilyenkor a házigazda felpofozta és elzavarta a vendéget, de később mindig kibékültek.

Tavaly augusztus 5-én a férfi megint elment a párhoz. A konyhában beszélgettek és boroztak, amikor a vendég parancsoló hangon cigit kért a házigazdától. A férfi ettől ideges lett, szidni kezdte az ismerősét, majd akkora pofont adott neki, hogy leborult a székről. Amikor felállt, a házigazda megfogta a nyakát, és többször megütötte az arcán. Ettől megint elesett és elájult.

Később a férfi látta, hogy az ismerőse kezd magához térni, ezért hátulról benyúlt a hóna alá és megpróbálta felállítani, hogy kituszkolja a házból. A vendég azonban nem tudott lábra állni, nekiesett az egyik szekrénynek.

Végül a férfi kihúzta a ház elé, oldalba rúgta és otthagyta.

Forrás: Origo

A férfi élettársa végignézte az egészet, majd feltakarította a vért a konyhában, de nem foglalkozott az áldozattal, nem hívta ki hozzá a mentőket. Inkább tovább ivott a párjával, aztán lefeküdt aludni. Csak másnap néztek rá a férfira, aki ekkor már halott volt. A nő ezek után hívta a rendőrséget.

A halálra vert férfinak a nyakán, a fején és a végtagjain 8 napon belül gyógyuló sérülései voltak. Belefulladt a hányásába és agybénulása lett, ezekbe halt bele. A támadónak így csak a gondatlansága állapítható meg.

A férfi jelenleg letartóztatás alatt áll, az ügyészek halált okozó testi sértéssel vádolják. Az élettársa szabadlábon védekezik, ellene segítségnyújtás elmulasztása a vád – írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.