Karácsony dupla pénzt fizetett az FKF dolgozóinak, hogy éjszaka felmosassa velük a graffitit, amit ő maga firkált még napközben a rakpartra

Vágólapra másolva!
Vasárnapi dupla bérért, plusz prémiumért, tehát az adófizetők pénzéből mosatta le a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) munkavállalóival a saját maga festette graffitit Karácsony Gergely. Bár a főváros rendszeresen arra panaszkodik, hogy nincs pénze, úgy látszik, ez nem igaz, amikor a főpolgármesterről van szó.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely vasárnap délelőttre közös sétára hívta szimpatizánsait, hogy együtt tiltakozzanak a szolidaritási hozzájárulás megfizetése ellen. Tehát az ellen, hogy a főváros segítsen a járvány miatt bajba jutott kisebb településeken. A Lánchíd pesti hídfőjéhez szervezett eseményen a főpolgármester festékszórót fogott, és az Id. Antall József rakpartra felfestette a "Stop Budapest-adó" feliratot. Ebben több baloldali politikus is segítette. A graffiti a parlament irányába haladó sáv közepére került, körülbelül 8-10 méter hosszan.

Karácsony Gergely Forrás: Pesti Srácok

A felvonulás után viszont úgy hagyták az utat. Csakhogy az úttestre festés a közlekedés rendjének megzavarását jelenti, hiszen az autósok valamiféle jelzésnek is értelmezhetik a feliratot, ami balesethez is vezethet.

A Ripost értesülései szerint Karácsony a rongálásnak is minősülő grafitizés után azonnali rendkívüli műszakot rendelt el. Úgy tudják, hogy

dupla, vasárnapi bért fizettek a Fővárosi Közterület Fenntartó alkalmazottainak, hogy eltüntessék a nyomokat.

A lap munkatársai pedig a helyszínen munkásokkal beszélgetve kiderítették, hogy

a dupla béren túl még prémiumot is ígértek nekik.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) emberei speciális vegyszerekkel felfegyverkezve este negyed 11-kor megjelentek a helyszínen, és eltakarították a Karácsony-féle graffitit - írja a Ripost.

Az FKF emberei lapátokkal felkaparják a vegyszerekkel feláztatott betűket Forrás: Ripost

A lap beszámolója szerint először egy kukás- és egy kísérőautó érkezett, majd az FKF munkavállalói vegyszerek segítségével lapátokkal felkaparta az aszfaltról a festéksablonokat, amit később, mint veszélyes hulladékot, elszállítottak.

Később magasnyomású mosóval eltávolították a festéket Forrás: Ripost

Őket két kisteherautó, valamint másik két kísérőautó követte, majd a munkások vegyszerekkel és magasnyomású mosóval eltávolították a kék festéket az útburkolatról.

A munka szűk két óráig tartott, kicsivel éjfél előtt sikerült csak a betűket teljesen lemosni. Suvickolás közben a munkások káromkodva szidták Karácsonyt, akit több alkalommal „idétlen hülyegyereknek" neveztek, aki miatt itt dolgozhatnak vasárnap este - írja a Ripost.