Munkatársa szerint "nem volt százas" az a boncmester, aki a gyanú szerint hazahordta a halottak testrészeit és szerveit, azokat pedig pátyi házának udvarán vödrökben tárolta. A férfi harminc éve dolgozott boncmesterként.

Mi egymás között mindig azt mondtuk, hogy nem százas. Nagyon különös dolgai voltak, a stílusa pedig bicskanyitogató – mondta a Blikknek a pátyi boncmester egyik munkatársa. A lapnak nyilatkozó kolléga szerint a 60 éves férfi rettentően pökhendien és lekezelően beszélt mindenkivel, de a szakmáját nagyon értette, harminc éve dolgozott boncmesterként. 

Szégyent hozott ránk, és ezt soha nem bocsátjuk meg neki – mondta.

Holttestet, emberi maradványokat találtak Pátyon az egyik ház udvaránFotó: Polyák Attila - Origo

Tolvajok jöttek rá a titkára

A lap szerint a legvalószínűbb, hogy 

a férfi nem holttesteket, hanem amputált testrészeket vagy abortumokat lopott el,  amiket a szövettani vizsgálat után egy zsákba vagy lezárt koporsóba gyűjtenek össze, és úgy adja át a boncmester a hullaszállítóknak. A lap emlékeztetett, hogy ezeket már senki nem ellenőrzi, hogy valóban annyi testrészt adott oda, mint amennyit kellett volna.

Az egész szakma döbbenten áll az eset előtt. "Legvadabb álmaimban sem gondoltam, hogy valaki ilyenre képes. Józan ésszel csak azt tudom elképzelni, hogy preparátumokat készített a testrészekből, azokon a tanulók tudnak gyakorolni  – mondta el a Blikknek dr. Szeles Géza igazságügyi orvosszakértő.

A rendőrök múlt hét csütörtök este jelentek meg a pátyi háznál, aminek a kertjében emberi maradványokat találtak. A pátyi boncmester morbid titkára besurranó tolvajok jöttek rá, amikor betörtek a házába, és miután elfogták őket, szörnyülködve beszéltek a rendőröknek arról, hogy mit láttak a házban.