Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Aleksandar Vucic szerb elnöknek a Szerb Haladó Párt parlamenti, tartományi és helyi önkormányzati választásokon elért történelmi sikeréhez - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

"Az elmúlt években Szerbia az Ön bátor vezetésével bebizonyította, hogy nem csupán képes megbirkózni az előtte álló kihívásokkal, de készen áll arra, hogy Közép-Európa országaival együtt nyertese legyen az előttünk álló évtizednek. Meggyőződésem hogy az Önök sikeres kormányzása minden alapot megteremtett ahhoz, hogy Szerbia a négyéves parlamenti ciklus végére az Európai Unió teljes jogú tagjává váljon" - fogalmazott Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök biztosította Vucicot, hogy 

Magyarország továbbra is elkötelezett a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése és a stratégiai partnerség elmélyítése mellett. Ennek szellemében a magyar kormány készen áll a hatodik magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó megrendezésére a szerb kormány megalakulását követően.

Orbán Viktor miniszterelnök biztosította Aleksandar Vucic szerb elnököt, hogy Magyarország kormánya továbbra is elkötelezett a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése és a stratégiai partnerség elmélyítése mellettForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Mint ismert, a Szerb Haladó Párt (SNS) nagy arányú győzelmet aratott a vasárnapi szerbiai választáson, és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) is minden korábbinál jobb eredményt ért el minden szinten.