Öt éve indult a Heti TV amelyet tulajdonosa - és mindenese -, Breuer Péter zsidó közösségi csatornának nevez. Egész Európában ez az első ilyen adó. A világot zsidó szemüvegen át nézi, de azért objektíven és mindentől - emberektől, pártoktól, csoportoktól - függetlenül. Műsorvezetőként pedig Breuer teljesen „civil", s mint ilyen, kuriózum.

Breuer Péter egyébként nemcsak a reggeli információs műsor – a tévé „zászlóshajójának" tartott - Pirkadat állandó műsorvezetője, hanem egyúttal a zsidó közösségi tévének nevezett csatorna tulajdonosa, ügyvezetője, hírigazgatója, ötletgazdája, egyszóval a szó valódi értelmében mindenese. S mint ilyen, hihetetlen energiával dolgozik, minden hétköznap hajnaltól késő estig. Ha valamit lehet irigyelni tőle, elsősorban az, hogy fáradhatatlan. 

Öt éve indult el a Heti TVForrás: ALL RIGHT RESERVED/Marton Meresz

Az újságírást tartja „legszeretettebb" szakmájának. És ezen a téren nagyon jó iskolái voltak. Dolgozott az egykori Magyar Rádióban, de a Szabad Európánál is. Sok évig élt Izraelben, onnan tudósította a Magyar Távirati Irodát, a különböző lapokat és az akkor még egyeduralkodó Kossuth Rádiót. De volt még a libanoni rádió munkatársa is, és – mint meséli - mindenütt tanult valamit. „Mégpedig azt, hogy mindenkit tiszteletben tartva kell kérdezni. Soha senkit nem sértek meg, de igyekszem a behívott vendégektől megszerezni az információkat.

Az interjúban pedig mindig azt próbálom képviselni, aki nincs itt". Tegyük hozzá, hogy eredetileg történelem-filozófia, valamint gyógypedagógia szakon végzett a Tel-Aviv-i egyetemen, de járt a Pázmány Péter Egyetem civil világi akadémiájára is, mint teológus növendék, továbbá – rabbijelöltként - az Országos Rabbiképzőbe is. „Tehát otthon vagyok az ó- és az újszövetségben is, s nyitott a világ felé" - mondja. Az öt éve indult tévé jelentősen különbözik minden más csatornától. Filmeket csak a legritkább esetben tűznek műsorra, annál többször találkozhatnak viszont a nézők közéleti tartalmakkal.

Rendszeresen jelentkeznek a híradóik, gyakoriak a beszélgetős műsorok. Sokszor és külön is foglakoznak a zsidó élettel, egyik adásuk, A világ zsidó szemmel a tulajdonos szerint olyan, mintha egy keleti tévében menne, egymás szavába lehet vágni, „igaz, nem öntjük le egymást a vita hevében, de a
határokat megtartva mindenki mondhatja, amit akar".

Breuer Péternek meggyőződése, hogy olyan műsorvezetőket kell szerepeltetnie, akiknek már sokévtizedes múltjuk és rutinjuk van a tévézésben. „Úgy véljük, nem véletlen, hogy a világ nagy tévéiben is számítanak erre a korosztályra, hiszen bizonyították már, mennyire hitelesek" – mondja.

Fontos beszélgetések hangzottak el az elmúlt öt évben a Heti TV-benForrás: ALL RIGHT RESERVED/Marton Meresz

Abban is különbözik a Heti TV a többi csatornától, hogy a napi 24 órás műsort nagyon kevesen állítják elő. Amit más tévékben ötvenen csinálnak, arra náluk hatan vannak. Ám a néző ezt nem nagyon veheti észre. Az ügyvezető büszke rá, hogy „a tartalom és a képi világ olyan, mint egy igazi tévében. A 21. században azonban az embereket részben lehet robotokkal helyettesíteni, tehát nekünk robotkameráink vannak, a vezérlőben nem tíz, hanem egy ember ül. Amit meg lehet takarítani, azzal
spórolunk."

Szükségük is van erre, hiszen Breuer Péter sosem mulasztja el egemlíteni, hogy a függetlenséget tekinti egyik legnagyobb értéküknek. Mint mondja, nem tartoznak senkihez, ami viszont csak az éhenhaláshoz elegendő. Reklámbevételeik nem túl magasak, bár az utóbbi időben egyre több hirdető találja meg a Heti TV-t. Vannak állandó megrendeléseik, például az Erzsébetvárosi Híradó,
amelyre továbbra is él a szerződésük. A nézettségüket jelentősen segíti, hogy valamennyi kábelszolgáltató kínálatában megtalálható ez a csatorna.

Szinte az egész országban fogható az adásuk Sőt, az Antenna Hungária segítségével a világ minden pontján elérhető a program. Számításaik szerint így mintegy másfél millió otthonba jutnak el rendszeresen. A budapesti szállodákban, de távoli országokban is sokan tájékozódnak a világ
eseményeiről a Heti TV idegennyelvű híradóiból.  Az egyszer biztos, hogy ez a csatorna különleges színt képvisel a jelenlegi tévés kínálatban. Már csak azért is, mert Breuer Péter egészen civil módon szervezte meg a csatornát. S bár ő maga valóban rutinos újságíró, műsorvezetőként és riporterként egyáltalán nem úgy viselkedik, ahogy azt a különböző tévék hasonló szereplőitől korábban megszoktuk. Oly módon beszélget például vendégeivel, mintha a nappalijukban ülnének és a kamera ott sem lenne.