Romlott hússal etette a józsefvárosiakat a baloldali Pikó András önkormányzata

Pikó András
Vágólapra másolva!
Romlott élelmiszert talált a baloldali Pikó András vezette Józsefváros új közétkeztetési szolgáltatójának főzőkonyhájában a Nébih – számolt be róla a Hír TV. A Momentum-közeli polgármester a veszélyhelyzet utolsó napjait kihasználva egy személyben, közbeszerzés nélkül bízott meg a kerületi közétkeztetés biztosításával egy új céget. Indoklása szerint azért, mert az önkormányzat számára fontos, hogy a közétkeztetésben részt vevők jobb minőségű és kedvezőbb árú szolgáltatásban részesüljenek. Mi lesz a következő botrány, amit agyonhallgatnak? - tette fel a kérdést Kocsis Máté, Józsefváros fideszes parlamenti képviselője a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

A hírcsatorna szerint a hatóságok csaknem 32 kg kétes eredetű és lejárt szavatosságú élelmiszert találtak a vállalatnál.

- reagált Kocsis Máté fideszes parlamenti képviselő a közösségi oldalán.

Májusban Pikó András baloldali polgármester a veszélyhelyzet utolsó napjait kihasználva egy személyben, közbeszerzés nélkül bízott meg a kerületi közétkeztetés biztosításával egy céget. Indoklása szerint azért, mert az önkormányzat számára fontos, hogy a közétkeztetésben részt vevők jobb minőségű és kedvezőbb árú szolgáltatásban részesüljenek. Így megszüntette az együttműködést a korábban hivatalos közbeszerzési eljárásban kiválasztott Klassz Menza Kft.-vel, és egy külföldi céget bízott meg a közétkezési feladatok ellátásával. Tette mindezt úgy, hogy a 2015-ben lefolytatott közbeszerzési eljárás szerint a szolgáltatónak még több évig érvényes szerződése volt az önkormányzattal. Az sem mellékes, hogy a költségvetésben 1 milliárd forintot különítettek el erre a feladatkörre.

A józsefvárosi Fidesz a Közbeszerzési Hatósághoz fordult a történtek kivizsgálása miatt.

Elmarad a gyerekek táboroztatása

Szintén nem vett túl jó fényt a baloldali városvezetésre, hogy idén elmarad a józsefvárosi gyerekek szokásos balatoni táboroztatása. A Hírnyolc beszámolója szerint

  • a VIII. kerület balatoni, káptalanfüredi táborában évtizedek óta kedvezményesen üdülhetnek a kerületi rászorulók, valamint a józsefvárosi iskolások és szépkorúak;
  • a tábor modernizációja miatt az utóbbi években az önkormányzat a szomszédos kispesti táborral kötött megállapodást, így a kerületiek zavartalanul nyaralhattak a Balatonnál;
  • csakhogy Pikó Andrásék idén nem tudtak egyezséget kötni a XIX. kerületi önkormányzattal, így a kedvezményes balatoni táborozás is elmarad.

A városvezetés nem volt büszke az újabb kudarcra, mindössze két mondatban számoltak be a tábor elmaradásáról a Józsefváros újságban.