Egy székesfehérvári férfi az ágyában cigizett, amikor a lehulló parázstól kigyulladt a matraca. Az égő házból a mozgáskorlátozott, fekvőbeteg anyja nem tudott kimenekülni.

A férfi együtt lakott a 82 éves anyjával ,aki mozgáskorlátozott és fekvőbeteg volt. Tavaly január 26-án este az ágyukban fekve beszélgettek, amikor a férfi, a két matracból álló ágyában rágyújtott. Az izzó cigaretta ráesett az alsó matracra, ami egyből meggyulladt. A férfi a felső matracot kivitte az udvarra, majd visszament a másikért, ami addigra már nagy lánggal égett. Csak a konyháig tudta kivinni, mert megégette vele az arcát és a kezét. A tűztől menekülés közben a ház bejárati ajtajáig jutott, a küszöbön feküdt, amikor megtalálták a tűzoltók.

A férfi anyja elesett, nem tudott kimenekülni a szobából. Olyan súlyos égési sérülései lettek, hogy a helyszínen meghalt.

Az ügyészség gondatlanságból elkövetett gyilkossággal vádolja a férfit és azt javasolja, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre.