A Fidesz szerint amikor Gyurcsányék a 2021-es költségvetést támadják, akkor a magyar gazdaságot, a magyar vállalkozásokat, a gyermekes családokat, a nyugdíjasokat és a határvédelmet támadják.

 

A Fidesz közleményében közölte, a 2021-es költségvetés azt szolgálja, hogy a koronavírus-járvány okozta károkból helyre tudjon állni a magyar gazdaság, megvédjék a vírus által veszélybe sodort munkahelyeket, új munkahelyeket teremtsenek, emellett több pénz maradjon a gyermekes családoknál, a nyugdíjasoknál, és továbbra is meg tudják védeni Magyarországot a bevándorlástól.

A Fidesz közölte, hogy a gazdaság- és munkahelyvédelmi alapra 2500 milliárd forintot, a járvány elleni védekezésre 3000 milliárd, a gyermekes családokra 2300 milliárd, a 13. havi nyugdíj első ütemére 53 milliárd, a biztonságra és rendvédelemre pedig 953 milliárd forintot biztosítanak, és több pénz lesz az egészségügyre, az oktatásra, valamint az önkormányzatokra is.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.Forrás: MTI/Soós Lajos

A kormánypárt szerint Gyurcsányék mindezt lenulláznák, és ott folytatnák, ahol abbahagyták. Kormányzásuk alatt tönkretették a magyar gazdaságot, megduplázták a munkanélküliséget, eladósították az országot, adóemelésekkel sújtották a családokat és a vállalkozásokat, elvettek egyhavi nyugdíjat, és ha rajtuk múlna, nem a bevándorlás megállítására, hanem a bevándorlók betelepítésére költenének - írták közleményükben.