Magyarország megvédi a határait, be nem enged senkit

2020.06.24. 10:43

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában a határhelyzetről, Magyar Honvédség segítő kezéről is beszélt.

Az államtitkár a honvédelmi stratégiáról elmondta, Magyarország nemzeti haderőt épít, ezen a gondolaton alapul a Magyar Honvédség költségvetése is. Fontos a NATO kötelezettség végrehajtása, de nem ez motiválja a kormányt, hanem a nemzeti érdek, erről szól – többek között – a Zrínyi 2026 Nemzeti Haderőfejlesztési Program.

A 2020-as költségvetés is jelentős volt, ebben 206 milliárd forint állt a fejlesztésekre, ez egyébként a NATO-n belül is kiemelkedő, hiszen ez az összeg a honvédelmi kiadások egyharmadát jelentette, ennek értelmében a szövetség vezetése is látja, Magyarország a vállalt kötelezettségeinek időre eleget tesz. Mindezek mellett az is fontos – tette hozzá a politikus, hogy a miniszterelnök szavait idézve, a Magyar Honvédség legyen a régió legmodernebb, legütőképesebb nemzeti hadserege, amelyik képes biztosítani az ország szuverenitását, a magyar emberek biztonságát.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.