Újraindul a 150 éves Budavári Sikló

Budavári Sikló
Július 1-től újraindul az idén 150 éves Budavári Sikló.
Vágólapra másolva!
2020. július 1-jén újra elindul Margit és Gellért, a Budavári Sikló két kocsija. Az utasoknak a veszélyhelyzet ideje alatt le kellett mondaniuk arról, hogy a főváros panorámáját a Gellért hegy oldalán felsikló járműről tekinthessék meg. Most azonban nemcsak újra látogatható a Sikló, de az újranyitási akció keretében minden utas gyermekjeggyel veheti igénybe az évfordulóját ünneplő közlekedési eszközt.
Vágólapra másolva!

150 éve, 1870-ben adták át az akkor Budai Hegypályának nevezett Budavári Siklót, a világ második hasonló közlekedési eszközét.

Az évfordulóról márciusban méltó módon emlékeztek meg,

azonban a járványhelyzetre való tekintettel mostanáig kényszerpihenőre küldték a hegyi kocsikat. Az UNESCO világörökség részét is képező különleges közlekedési eszköz egyedülálló dunai panorámájával ma is a főváros egyik közkedvelt látványossága.

Július 1-től újraindul az idén 150 éves Budavári Sikló Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Most egy gyermekjegy áráért

Az egyirányú menetjegy ára 700 Ft, a retúrjegy 1 100 Ft-ba kerül.

Az akció visszavonásig érvényes.

Minden nap 7:30 és 22:00 óra között közlekedik a Budavári Sikló. A közleményben ugyanakkor megjegyzik, hogy minden páratlan hét hétfőjén a karbantartás miatt nem üzemel. A járványhelyzetre való tekintettel egyúttal azt kérik a látogatóktól, hogy tartsák be az aktuális óvintézkedéseket.

A jubileum alkalmából a Magyar Posta Zrt. kiadott egy bélyeget és egy borítékot is, amelyen a Budavári Sikló látható. Ezek a nagyobb postákon és az eshop.posta.hu internetes oldalon kaphatók.