Hétfőtől forgalomkorlátozások lesznek a Nagyvárad tér és a Kálvin tér között az M3 metróvonal felújítása miatt - közölte a BKK.

Útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani 2020. június 29. – július 10. között a Nagyvárad tér és a Kálvin tér között.

Az M3-as metróvonal Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák metróállomásain 2020. július 11-én elkezdődnek a korszerűsítési munkálatok, a szerelvények az említett két állomáson megállás nélkül haladnak át. A forgalomkorlátozásokkal járó munkavégzések során a felszíni autóbuszos pótlás biztosításához szükséges infrastruktúra kiépítése történik, több szakaszban és helyszínen. Az új közúti forgalmi rend július 10-én, az utazóközönséget érintő közlekedési változások július 13-án lépnek érvénybe.

A legfontosabb változás, július 08-án reggel 6:00 órától – várhatóan novemberig a Szentkirályi utca, Üllői út – Baross utca közötti szakaszon mindkét irányban megszűnik a parkolás!

Kálvin térForrás: holdosi/pixabay.com

Az út- és forgalomtechnikai átépítések miatti forgalmirend-változások ütemezése az alábbiak szerint alakul:

Június 29. – július 10. között az Üllői út – Szentkirályi utca csomópontjában gyalogátkelőhely kialakítása tervezett.

  •  A közúti forgalomban egy közös elhúzott sáv használható a Kálvin tér felé egyenesen tartók és az Üllői útról jobbra, a Szentkirályi útra fordulók számára. Kérjük, fokozott figyelmet fordítsanak a kerékpársávon közlekedőkre és a gyalogosokra, illetve a munkaterület vonalában a szűkített sávra!
  • A Szentkirályi utca első 25 méterén mindkét irányban megszűnik a parkolás.

Július 06. – július 08. között szintén az Üllői út – Szentkirályi utca csomópontjában új, ideiglenes jelzőlámpás kereszteződés kialakítása tervezett.

  • Irányonként egy-egy sávot lezárnak ütemezett munkavégzés mellett.

Július 06-án az Üllői út 102. szám előtt (Pénzverde épülete) konténertelepítés tervezett.

  • A városközpont irányába, a szervizúton, a belső sávban időszakos lezárás várható.

Július 08-án reggel 6:00 órától a Szentkirályi utca, Üllői út – Baross utca közötti szakaszán burkolatjavítási munkákat végeznek.

  • Mindkét irányban megszűnik a parkolás.
  • A behajtás kizárólag célforgalom számára biztosított.

Július 08-án este 20:00 órától a Szentkirályi utca, Üllői út – Baross utca közötti szakaszán buszsávot alakítanak ki, változik a forgalmi rend.

  • A közforgalom számára továbbra is egyirányú közlekedés marad érvényben az Üllői út felől, a Baross utca irányába.
  • A pótlóbuszok számára egyirányú közlekedés bevezetése várható, a megszokottól eltérően a Baross utca irányából az Üllői út felé közlekednek a pótlásban részt vevő járatok.

Július 06. – július 10. között a Kálvin tér és a Nagyvárad tér között forgalomtechnikai elemek telepítése történik.

  • Mozgó terelésekre kell számítani az Üllői úton, a Könyves Kálmán körút – Kálvin tér között mindkét irányban a szélső, illetve a középső sávban.
  • Félpályás terelés várható a Baross utcában, a Szabó Ervin tér – Szentkirályi utca között.