Palkovics László: Jobb esélyeket biztosít a színművészetis hallgatóknak a modellváltás

2020.06.25. 00:52

Az innovációs és technológiai miniszter fogadta a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) megbízott rektorát, rektorhelyettesét, a hallgatói önkormányzatának képviselőit, az egyetemen tanuló fiatalokat 2020. június 24-én, Budapesten. Palkovics László a találkozó kapcsán elmondta, hogy az alapítványi fenntartásba kerülő egyetemek a rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezetnek köszönhetően megerősíthetik nemzetközi jelenlétüket.

Palkovics László azt mondta, a korszerű, világszínvonalhoz közelítő képzés sokkal jobb esélyeket teremt a hallgatók számára arra, hogy neves külföldi szakemberektől tanulva az országhatárokon túl is sikeresek legyenek a filmiparban, színházi világban.

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszterfotó: Talán Csaba

A tárcavezető első kézből adott tájékoztatást a változtatást megalapozó megfontolásokról korábban a szakma szereplői, és ma az egyetem vezetői és az egyetem hallgatói számára. Újból elmondta, hogy

az átalakítás nyomán nő az egyetem önállósága, enyhül az intézmény állami támogatásoknak való kiszolgáltatottsága.

A miniszter a találkozó idején tartott demonstráció kapcsán azt mondta, megérti, hogy a színművészetis hallgatók számára fontos a hangos önkifejezés, de ő továbbra is a higgadt párbeszéd híve.