Az Érdi Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy 32 éves nő azzal, hogy volt élettársa előző nap hátba lőtte egy airsoft puskával 3 közös kiskorú gyermekük szeme láttára. Elfogták.

A nő egy hivatalos papír aláírása miatt érkezett a gyermekei apjának családi házához június 22-én délután. Az eddigi adatok szerint nem sokkal később összevesztek, majd

a férfi, aki a gyerekek közelében volt, felkapott egy fegyvert és hátba lőtte a nőt.

Forrás: police.hu

A nő síró gyerekeivel még el tudott menni, de olyan fájdalmai voltak, hogy később orvoshoz kellett fordulnia, aki 8 napon túl gyógyuló sérülést állapított meg nála.

Forrás: police.hu

Mivel úgy tudták, hogy a férfi a házban több fegyvert, köztük feltehetően éles lőfegyvert is tart, az érdi nyomozók

a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték az elfogásához.

A június 23-án, kedden kora délután végrehajtott művelet után átkutatták a házat a nyomozók. A gyanú beigazolódott.

Különböző típusú puskákat, gázriasztó fegyvereket, forgótáras fegyvert, airsoft fegyvereket, gumilövedékes fegyvereket, valamint feltehetően II. világháborús kézigránátot foglaltak le, amelyeket megküldtek szakértői vizsgálatra.

Forrás: police.hu

A 33 éves férfit kihallgatták. Részben beismerő vallomást tett, a gyanúsítás ellen nem élt panasszal. Az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárást és elrendelték a 72 óráig érvényes ideiglenes, megelőző távoltartást.

Forrás: police.hu